Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 13 december

Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 13 december
Lichtbaken schip in Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 13 december

Hallo Amsterdam,

We hebben weer een aantal tips voor jullie van leuke activiteiten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Doe er u voordeel mee en maak er een fijne dag van!

12:30 uur. Theater Bellevue – BREAKING FAKE NEWS. Een theatrale netflix thriller. Deze voorstelling over veranderende werkelijkheden is een mengeling van satire en bittere ernst, een wervelende zoektocht naar houvast.

Meer weten –>

20:00 uur. De Meervaart – RISHI. Een live-reconstructie geïnspireerd op de noodlottige gebeurtenis op station Hollands Spoor. Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent.

Meer weten –>

20:00 uur. Q-Factory – Cronin: A Tribute to Shane MacGowan and The Pogues. Cronin is, naast een succesvolle Ierse band, de begeleidingsband van The Pogues zanger Shane MacGowan.

Meer weten –>

20:00 uur. Zonnehuis – Muziek – Scotch & Soda. Het Australische Scotch & Soda is een show met de ‘vibe’ van een ruige whiskybar in de setting en sfeer van reizende circussen, welke ‘straight up’ wordt geserveerd.

Meer weten –>

20:00 uur. De Balie – Een avond over het werk van Frantz Fanon. In 1952 zette psychiater en schrijver Frantz Fanon de onderwerpen kolonialisme en racisme op de agenda met zijn boek Zwarte huid, witte maskers. Fanon streefde ernaar de vervreemding van zwarte mensen op te heffen.

Meer weten –>

20:15 uur. De Kleine Komedie – Erg Heel | Stefano Keizers. Het is geen cabaret. Het is geen comedy. Het is geen ikleunlekkerachterovertoneel. Wat het dan wel is? Het is Erg Heel. Het is zelfs heel erg Erg Heel. Stefano Keizers balanceert op het dunne koord ‘tussen gekte en genialiteit.’

Meer weten –>

20:30 uur. CC Amstel – Muziek op de kaart. In vogelvlucht door de geschiedenis van de klassieke muziek die letterlijk in kaart is gebracht. Club Classique neemt je mee op een tocht dwars door de rijke historie van de klassieke muziek.

Meer weten –>

20:30 uur. Internationaal Theater Amsterdam – Husbands and wives. Husbands and wives, gebaseerd op de film van meesterpessimist en -humorist Woody Allen, ging tijdens Holland Festival 2016 in wereldpremière. Het was de tweede regie (na Medea) van het Australische regietalent Simon Stone bij Toneelgroep Amsterdam.

Meer weten –>

20:30 uur. De Roode Bioscoop – Lieke Joosen | Ubuntu. Door haar Afrikaanse liedjes voelt Lieke zich verbonden met het kind in haarzelf. Dit kind kijkt met een open, liefdevolle blik de wereld in en zingt een pure poëtische taal.

Meer weten –>

20:30 uur. Paradiso Noord – Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble. Boudewijn de Groot – ‘NACHT EN ONTIJ’ (1969). In 2018 wordt Boudewijn De Groots album ‘Nacht en Ontij’ – opgenomen in ’68 en begin ’69 uitgebracht – een halve eeuw oud.

Meer weten –>

20:30 uur. Bitterzoet – Sons of an Illustrious Father. Sons Of An Illustrious Father is de groep rondom Ezra Miller. De 25-jarige acteur is bekend van grote Hollywoodfilms zoals Justice League, Perks of Being a Wallflower en Fantastic Beasts.

Meer weten –>

20:30 uur. Internationaal Theater Amsterdam – Husbands and wives. Husbands and wives, gebaseerd op de film van meesterpessimist en -humorist Woody Allen, ging tijdens Holland Festival 2016 in wereldpremière.

Meer weten –>

20:30 uur. Theater Bellevue – AKF Sonneveldprijs – 3e voorronde. Tijdens de eerste, tweede en derde ronde van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, dikwijls dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het podium van Klein Bellevue.

Meer weten –>

23:30 uur. AIR Student Night bij AIR Amsterdam met in de line-up Duane Franklin, CHAI, Jahwin, Levy, Eston en Gio Divine!

Meer weten >>

23:55 uur. Melkweg – Warung Thursdays. Warung Thursdays is super toegankelijk voor personen en qua muziek! Een toffe mix van Eclectic, indie, disco, R&B, house, hits en commerciële nummers. Net zoals de muziek zijn ook de bezoekers zeer gemixt. En niet te vergeten, de bezoekers kunnen op een spectaculair decor dansen.

Meer weten –>

vrijetijdamsterdam.nl

2 REACTIES

  1. Howdy very nice site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your web site and take the
    feeds additionally? I am happy to search out a lot of useful info
    right here within the submit, we need work out more techniques on this regard,
    thanks for sharing. . . . . .