Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 10 januari

Oosterdok_Marcel Bajard-min.jpg
Het Oosterdok met Nemo door de ogen van de Franse stedenbouwkundige Marcel Bajard

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 10 januari

17:00 uur. OBA Javaplein – OBA Live. Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de vertrouwde OBA Javaplein.
 Vandaag ontvangt hij schrijver en journalist Frank Westerman.

Voor meer details zie evenement OBA Javaplein – OBA Live.

19:30 uur. Jungle Amsterdam – Vijf jarig bestaan van energiecoöperatie Zuiderlicht. Het wordt feest. Op donderdagavond 10 januari vieren we dat Zuiderlicht 5 jaar bestaat. We nodigen je bij deze alvast van harte uit om daarbij aanwezig te zijn. Net als vorig jaar is er muziek.

Voor meer details zie evenement Jungle Amsterdam – Vijf jarig bestaan van energiecoöperatie Zuiderlicht.

19:45 uur. CREA – Kairos in beeld. Jonge filmmakers vertonen hun beelden met een actueel thema. Kairos slaat een nieuwe weg in. Voor het eerst in de geschiedenis van Kairos de avond ervaren door de ogen van een ander.

Voor meer details zie evenement CREA – Kairos in beeld.

20:00 uur. Spui25 – Volgers, checkers, influencers en comazuipers: hoe ongezond is ons social media-gebruik? Social media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van jongeren.

Voor meer details zie evenement Spui25 – Hoe ongezond is ons social media-gebruik?

20:00 uur. Huis De Pinto – Poëzielezing met Florence Tonk | Melancholie en vergankelijkheid. Poëzie is voor iedereen, zolang je er maar aan durft te beginnen. Elke avond gaan we lezen, kijken en luisteren naar dichters.

Voor meer details zie evenement Huis De Pinto – Poëzielezing met Florence Tonk.

20;15 uur. De Kleine Komedie – Groot Succes 2. Ronald Snijders. Onder de hersenpan van deze woordenman kookt een lettersoep vol briljante taalvondsten, wonderlijke gedachten en krankzinnige spinsels. Eindelijk! Daar is-ie dan.

Voor meer details zie evenement De Kleine Komedie – Groot Succes 2.

20:30 uur. Frascati – ASSAD. Wat als geen enkele keus de juiste blijkt en ‘de goede zaak’ niet bestaat? ASSAD is een mozaïekvertelling tegen de achtergrond van beslissende gebeurtenissen in de oorlog in Syrië.

Voor meer details zie evenement Frascati – ASSAD.

20:30 uur. Paradiso Noord – Postmen. Vandaag staat Postmen in Paradiso Noord. ‘The Anonymous Mis’ gaat touren in het kader van 20 jaar ‘Documents’ de plaat die de reggae/hiphop band eind jaren ’90 uitbracht, platina ging en de hitlijsten overnam.

Voor meer details zie evenement Paradiso Noord – Postmen.

20:30 uur. Podium Mozaïek – Heppie de Peppie (reprise) | Roué Verveer. De titel Heppie de Peppie past perfect bij ras optimist Roué Verveer. Dat is hij namelijk altijd op het podium. Met zijn unieke speelstijl, zijn zelfspot, charisma en improvisatietalent speelt hij elke zaal plat.

Voor meer details zie evenement Podium Mozaïek – Heppie de Peppie.

20:30 uur. Tolhuistuin – Smeltkroezen. Smeltkroezen is dé culturele avond van Zwermers en toont korte onderdelen uit verschillende culturele disciplines. Laat je meevoeren van dans naar interactieve installaties, van poëzie naar circus, van muziek naar theater.

Voor meer details zie evenement Tolhuistuin – Smeltkroezen.

23:00 uur. Club NYX. Sugar Daddy bij Club NYX. Als de foute knipoog naar het schuldgevoel dat volgt op een avond uitgaan. Als de rode lippenstift in de nek van je scharrel. Als de halve fles sterk die nog op het balkon staat. Extreem dansbaar, een beetje zoetsappig en sop-nat, maar wel de handjes thuis hè. Jawel Club NYX op donderdag blijft een leuke uitgaansactiviteit om te bezoeken in Amsterdam.

23:00 uur. Bitterzoet. New Year, new beats! Jawel, Bitterzoet heeft er op deze tweede donderdag van 2019 weer zin in! En we kunnen met een gerust hart zeggen dat je hier donderdag best een dansje kunt gaan wagen!

vrijetijdamsterdam

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 9 januari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here