Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 3 juli

Amsterdam - Leuke dingen doen – dinsdag 3 juli
Het kleinste huis van Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 3 juli

We stelden weer een nieuwe lijstje ‘Leuke dingen doen Amsterdam’ voor u samen en het is nog steeds Holland Festival in de stad en u kunt nog steeds een mooie voorstelling bezoeken. Onlangs zette wij het programma voor de laatste dagen voor u op en rijtje. En daarnaast is het Julidans festival begonnen.

Amsterdam Leuke dingen doen

09:00 uur. Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de 16 rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het prachtige gebouw gelegen op het Museumplein in Amsterdam is iedere dag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Meer weten, check: https://www.rijksmuseum.nl/

09:00 uur. Bodyworlds

Ontdek de geheimen van het geluk en de effecten op het lichaam. Een absolute must-see met échte menselijke lichamen! Iedere dag geopend vanaf 09:00 en gaat dicht om 20:00 uur. Met uitzondering van zaterdag, dan zijn ze open tot 22:00 uur.

Meer weten, check: https://www.bodyworlds.nl/nl

10:00 uur. Tassenmuseum Hendrikje

Elke tas vertelt zijn eigen verhaal. Zo levert ieder exemplaar informatie op over de mode, kunst, technieken en gewoontes in een bepaalde periode. In Tassenmuseum Hendrikje ontdek je de rijke geschiedenis van dit alledaagse voorwerp. In een schitterend 17e-eeuws grachtenpand, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed grachtengordel Amsterdam, ontdek je de ontwikkeling van de tas van de Middeleeuwen tot nu.

Meer weten, check: https://tassenmuseum.nl/

10:00 uur. Museum Willet-Holthuysen

Het grachtenhuis is het hele jaar door toegankelijk. U kunt een kijkje nemen in de prachtige 18de- en 19de-eeuwse stijlkamers. De indrukwekkende balzaal, de tuinkamer en de eetkamer laten zien hoe rijk het echtpaar Willet-Holthuysen was. De keuken en bijkeuken in het souterrain geven een beeld van de dagelijkse werkzaamheden van het personeel. Aan de achterzijde van het bijzondere dubbele grachtenhuis bevindt zich een formele symmetrische Franse stijltuin. De reconstructie van de tuin dateert uit 1972. Museum Willet-Holthuysen is gelegen aan de Amsterdamse Herengracht. De Amsterdamse grachtengordel behoort officieel tot het Werelderfgoed van UNESCO.

Meer weten, check: https://www.willetholthuysen.nl/

10:00 uur Verzetmuseum

Verzetsmuseum Amsterdam vertelt het verhaal van vervolging, collaboratie en verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedere werkdag om 10:00 uur geopend en in de weekenden vanaf 11:00 uur te bezoeken. Het museum gaat dicht om 17:00 uur.

Meer weten, check: https://verzetsmuseum.org

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling. Waar wezen vroeger speelden.

Meer weten, check: https://amsterdammuseum.nl

10:00 uur Koninklijk Paleis

Tentoonstelling Verhalen uit het Stadspaleis. Onlangs geopend door onze voormalige Koningin Beatrix.

Meer weten, check: https://www.paleisamsterdam.nl/

10:00 uur. Museum Het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis is een voormalig woonhuis in de Jodenbreestraat, in het centrum van Amsterdam, waarin thans het Museum Het Rembrandthuis is gevestigd. Absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Iedere dag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Meer weten >> https://rembrandthuis.nl

10:00 uur. De Nieuwe Kerk, Amsterdam

Tentoonstelling World Press Photo. Erg de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze imponerende tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten, check: https://www.nieuwekerk.nl/

10:00 uur. Het Moco museum

Het Moco museum is een echt Boutique Museum in Amsterdam en heeft een breed scala aan moderne, inspirerende en hedendaagse kunst die wij tentoonstellen aan het grote publiek. Deze kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan de kunstenaars: Banksy en Warhol. Moco biedt inspiratie en eye openers. Door deze behoeftevervulling spreekt Moco een groot publiek aan. Bezoekers die naar het Moco museum komen, zullen kunst ervaren die nergens anders te zien is.

Meer weten, check: https://mocomuseum.nl

10:00 uur. Museum Het Grachtenhuis

Deze zomer is in het museum Het Grachtenhuis de tentoonstelling ‘Amsterdam: een andere kijk te zien. Een Franse architect brengt de stad in beeld’. Marcel Bajard is een bekende architect, stedenbouwkundige met een fascinatie voor Amsterdam.

Tijdens zijn omzwervingen door de stad legde hij in gedetailleerde beelden vast wat hij zag. Met zijn tekeningen, prenten en plattegronden geeft hij het publiek de kans om de kleine dingen te ontdekken die anders nooit waren opgevallen. In de bouw van Amsterdam herkent Bajard een chaotische ordelijkheid. De gebouwen zijn op elkaar afgestemd, maar er is ook een mate van vrijheid. Dit is consequent volgehouden door de eeuwen heen.

Meer weten >> 

10:00 uur OSCAM

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien.

Meer weten >>

11:30 uur. Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam

Peuterconcert: Op een grote paddestoel.

Meer weten, check:https://www.concertgebouw.nl/nl/page/35276

17:00 uur. Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost. Een fotoroute en expositie in en om het Bijlmer Parktheater.

Meer weten >>

17:30 uur. De Kleine Komedie

Chris Bajema – Spanning en sensatie op een rondvaartboot.

Meer weten, check:https://www.dekleinekomedie.nl/programma

18:30 uur. Melkweg checken

Lotte van Uittert fotografie tentoonstelling, Techno Tuesday en Julidans bij de Melkweg!

Meer weten, check: https://www.melkweg.nl/nl/agenda/

19:00 uur. Melkweg

NEXT: Dancing. Julidans. De nieuwe voorstelling van de Vlaamse choreograaf Koen De Preter is een zoektocht naar vrijheid. Hij ziet het theater als een groot onbeschilderd canvas waar alle vormen van beweging toegestaan zijn.

Meer weten >>

19:00 uur. Sugarfactory

Concert van Preoccupations (CA) + JOYFULTALK, Live, post-punk , hedendaagse noise. En daarna is het TECHNO TIME!!!!!

Meer weten, check: https://www.sugarfactory.nl/event/preoccupations-ca/

20:00 uur. Paradiso

Devin The Dude, de legendarische rapper. Het voorprogramma begint om 20:00 uur en de zaal gaat open om 19:30 uur. En jawel vanaf 20:30 uur gaat het echte werk beginnen. Devin the Dude is een legendarische rapper uit het zuiden van Amerika, die bekend is geworden met zijn unieke stijl op nummers als Lacville ’79, Doobie Ashtray en What a Job.

Meer weten, check: https://www.paradiso.nl/nl/programma/devin-the-dude/43444/

20:00 uur. Nationale Opera

Lessons in Love and Violence. George Benjamin (1960). Na de overweldigende indruk die George Benjamins Written on Skin in 2012 maakte, presenteert De Nationale Opera een nieuwe opera van zijn hand.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue

JULIDANS 2018: UNWANTED. Dorothée Munyaneza / Compagnie Kadidi. Ze staat meestal zelf op het podium – ze is een rasperformer – en vertelt de verhalen die we misschien liever niet willen horen.

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg Amsterdam

The Sea Within. Julidans. Eerst was ze de muze van de illustere Jan Fabre en danste ze ook bij onder meer Wim Vandekeybus en Sidi Larbi Cherkaoui.

Meer weten >>

20:30 uur. Toomler

Open Podium. Open Podium op dinsdag! Een avond waarop waaghalzen stand-uppen uitproberen en comedians van Comedytrain en aspirant-leden nieuw materiaal testen.

Meer weten >>

20:30 uur. Amsterdam Magic Show 

Jawel, de Amsterdam Magic Show in onze mooie hoofdstad.

Meer weten, check: http://www.amsterdam-magic.com/

21:00 uur. Stadsschouwburg

Canine Jaunâtre 3. Julidans. “Briljant en knotsknettergek”, schreef de recensent van Theaterkrant na het zien van Of Ivory and Flesh van Marlene Monteiro Freitas.

Meer weten >>

23:30 uur. Sugarfactory

TECHNO TRIBE. Vanaf 23:30 uur tot 06:00 uur komt iedere dinsdag, verenigd door ritme en muziek, de tribe bij elkaar.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda