Amsterdam - Leuke dingen doen – dinsdag 26 juni
Ingang Artis. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 26 juni

Jawel, het is Holland Festival in de stad. Blijf op de hoogte van alle leuke activiteiten die ze organiseren via de site van het Holland Festival. En hieronder hebben we weer een aantal andere leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en maak er een mooie dag van.

09:00 uur Het Grachtenhuis

Altijd al willen weten wat Amsterdam zo bijzonder maakt in vergelijking met andere wereldsteden? Natuurlijk de grachten, maar ook de manier waarop de stad gebouwd is en ook nu nog gebouwd wordt, blijkt uniek te zijn.

Lees verder >>

10:00 uur. Oscam

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien.

Meer weten >>

10:00 uur. Koninklijk Paleis

Deze zomer krijgt het Amsterdamse Paleis een aantal ongebruikelijke hoofdrolspelers. Ontdek in vijf verhalen hoe onbekende mensen een onuitwisbaar stempel op het gebouw aan de Dam achterlieten.

Meer weten >>

17:00 uur. Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost. Een fotoroute en expositie in en om het Bijlmer Parktheater.

Meer weten >>

17:00 uur. Spui25

Hoe elitair zijn de kunsten?. In samenwerking met het Nederlands Genootschap voor Esthetica en uitgeverij Klement Op 7 april 2018 ontving Kees Vuyk voor zijn boek ‘Oude en nieuwe ongelijkheid’ de Socrates Wisselbeker.

Meer weten >>

18:30 uur. Bostheater

Boslab Theaterfestival. Bostheater & Jonge Makers. Boslab Theaterfestival presenteert deze zomer elf, energieke, dwarse en poëtische voorstellingen en installaties van de theatermakers van morgen.

Meer weten >>

20:15 uur. Nationale Opera & Ballet

Tijdloze tragische liefde. De legende van ‘Tristan en Isolde’ is een van de meest invloedrijke middeleeuwse romances die het verhaal van de liefdesdriehoek tussen koning Markus, Isolde en Tristan vertelt.

Meer weten >>

20:30 uur. Paradiso 

Mensen Zeggen Dingen. Een groep professionele schrijvers, performers, poëten, cabaretiers en spoken-word artiesten uit alle windstreken staat op. Ze hebben alle leeftijden en schieten wortels over de hele wereld. Deze groep is enkel gewapend met microfoon, heeft niets dan het woord te verspreiden. Mensen Zeggen Dingen voorziet deze wonderbaarlijke figuren van een solide podium. Met als line-up Ronald Snijders, Martje Wijers, Tastic, Gerjon Gijsbers, Carmien Michels, Elten Kiene en Joubert Pignon.

Meer weten >>

21:00 uur. De Roode Bioscoop

De levende jukebox. Helen & Yvonne Elke laatste dinsdag (soms de derde dinsdag) van de maand in Theater de Roode Bioscoop: De Levende Jukebox, een uniek muzikaal spektakel.

Meer weten >>

23:30 uur. Sugarfactory

Vanaf 23:30 uur tot 06:00 uur komt iedere dinsdag, verenigd door ritme en muziek, de tribe bij elkaar. Geboren uit een gemeenschappelijke passie voor techno en groovy muziek gaan ze iedere dinsdag terug naar de oorsprong van het raven.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam