Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 14 augustus

Amsterdam - Leuke dingen doen – dinsdag 14 augustus
Singelkerk aan de Singel bij het Koningsplein. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 14 augustus

Hierbij ons dagelijks lijstje met leuke dingen om te doen in Amsterdam. Fijne dag allemaal!

09:00 uur. Rijksmuseum

KWAB. Fantasievolle zeewezens, griezelige monstertjes, grillige lichaamsvormen en vloeiende contouren die doen denken aan stroop die traag van een lepel druipt. Dat is kwab: een decoratieve stijl die zijn naam dankt aan de organische, lobbige vormen.

Meer weten >>

10:00 uur. Grachten 

Grachtenfestival in Amsterdam. Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.

Meer weten >>

17:00 en 21:45 uur. De Balie

De Balie kijkt Grace Jones: Bloodlight and Bami. ‘Larger than life’, een superkracht, uitdagend en androgyn, en ook visual artist, moeder, grootmoeder, pop-icoon en actrice – Grace Jones is het allemaal.

Meer weten >>

20:00 uur. Bitterzoet

Phoebe Bridgers + Harrison Withford. Phoebe Bridgers begon op 12-jarige leeftijd met het spelen van gitaar en het schrijven van haar eerste nummers. Geboren in L.A. maakte de singer-songwriter al snel naam voor zichzelf binnen de deze scene toen ze op een avond Ryan Adams ontmoette.

Meer weten >>

20:00 uur. Verschillende locaties

Summer Dance Forever Honderden dansers uit de hele wereld reizen van 14 tot en met 22 augustus 2018 naar Amsterdam voor één van de belangrijkste urban dansfestivals in de wereld: Summer Dance Forever.

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg

Black Sheep: FACT. Summer Dance Forever. Nederlandse première. Na het bewonderenswaardige duet Iskio waarmee ze in 2015 de Beaumarchais Choreografie Prijs in de wacht sleepten, nemen Johanna Faye en Saïdo Lehlouh van Black Sheep (FR) in hun nieuwste creatie FACT de stad en haar circulatie onder de loep.

Meer weten >>

21:00 uur. Queen’s Head

Iedere dinsdag bij gay café Queen’s Head een bingo waarbij het lachen, gieren en brullen is. De Queen’s Head zit gelegen op de Amsterdamse Zeedijk.

Meer weten >>

23:30 uur. Sugarfactory

Vanaf 23:30 uur tot 06:00 uur komt iedere dinsdag, verenigd door ritme en muziek, de tribe bij elkaar. Geboren uit een gemeenschappelijke passie voor techno en groovy muziek gaan ze iedere dinsdag terug naar de oorsprong van het raven. Iedere editie met verschillende DJ’s.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Rijksmuseum t/m 16 september

KWAB. Fantasievolle zeewezens, griezelige monstertjes, grillige lichaamsvormen en vloeiende contouren die doen denken aan stroop die traag van een lepel druipt. Dat is kwab: een decoratieve stijl die zijn naam dankt aan de organische, lobbige vormen.

Meer weten >>

09:30 uur. VondelCS t/m 29 augustus

Fotografie expositie Chloé Leenheer ‘Scènes van Chloé in het MediaCafé. De fotoserie is een reeks verstilde scènes, die rechtstreeks uit een film lijken te komen en die de kijker ook even ‘stil’ laten staan.

Meer weten >>

10:00 uur. Het Stedelijk t/m 26 augustus

De tentoonstelling achter de 300 vliegende drones! Het Stedelijk presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift. In deze tentoonstelling zijn naast vroege ontwerpen ook nieuwe en nog nooit vertoonde werken te zien.

Meer weten >>

10:00 uur. Stadsarchief t/m 2 september 2018

Aids in Amsterdam 1981 – 1996 Zeer imposante tentoonstelling over de Aidsperiode in Amsterdam die heel veel slachtoffers kende een grote impact had op de Amsterdamse LGBTQ samenleving.

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00
  • Zaterdag en zondag 12:00 – 17:00

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 18 augustus 2018

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Meer weten >>

10:00 uur. Centrale OBA t/m 16 september

IHLIA-expositie Melange. Een unieke expositie met honderden films, foto’s en verhalen van mensen die leven met hiv en aids. Melange is een foto-expositie met werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). Het is onderdeel van hun doorlopende onderlinge fotografische, archivistische en esthetische dialoog.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal.

Meer weten >>

12:00 uur. De Melkweg t/m 26 augustus

Photography Graduates Exhibition – ARTY PARTY. Voor Melkweg Expo is fotografie de drijvende kracht in de kunsten. Daarom zal de fotografie selectie van ARTY PARTY deze keer niet slechts één avond, maar tot 26 augustus in Melkweg Expo te zien zijn. (wo – zo  12:00 – 21:00)

Meer weten >>

12:00 uur. Arti&Amicitiae t/m 26 augustus

Goud onder het ijs. 13 kunstenaars verbeelden reiservaringen en fascinaties voor geologische fenomenen en vraagstukken en hoe de mens verbonden is met het binnenste van de aarde en het steeds veranderende landschap.

Meer weten >>

21:00 uur. Amsterdamse Bostheater t/m 8 september

Het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel brengen op het grootse buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.