Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 10 juli

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 10 juli

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 10 juli

Last van een dinsdagdip? Trek er lekker op uit en je voelt je weer als herboren. Hieronder een aantal leuke activiteiten in Amsterdam om op dinsdag 10 juli 2018 te bezoeken.

Fijne dag allemaal.

10:00 uur. Museum Het Grachtenhuis

Deze zomer is in het museum Het Grachtenhuis de tentoonstelling ‘Amsterdam: een andere kijk te zien. Een Franse architect brengt de stad in beeld’. Marcel Bajard is een bekende architect, stedenbouwkundige met een fascinatie voor Amsterdam. Het is absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze voorstelling.

Meer weten >>

10:00 uur. OSCAM

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer. De expositie bestaat uit een collectie kleurrijke wandkleden en tekeningen die de wereld van Bas Kosters duidelijk weergeven. De expositie is dagelijks te bezichtigen tot 31 juli.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Amsterdam Museum – Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel. Aan legendarische concerten, wilde feesten, heftige debatten of aan eigen optredens op dat iconische podium. In totaal vonden er meer dan 26.000 evenementen plaats. De tentoonstelling […]

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum – De Mooiste Stad

Amsterdam Museum – De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien.

Meer weten >>

17:00 uur. Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost. Een fotoroute en expositie in en om het Bijlmer Parktheater. Gratis toegankelijk van 22 juni t/m 5 augustus 2018. De 50 jarige Bijlmer toont tijdens haar viering de buitenexpositie Cityscapes + Birdmen van de fotograaf Jacquie Maria Wessels.

Meer weten >>

18:00 uur. Vondel CS

VondelCS – TorenkamerEXPO 2018. Vijftig jonge kunstenaars zijn het afgelopen jaar, op initiatief van het AVROTROS-radioprogramma Opium, te gast geweest in de Torenkamer van VondelCS. In stille afzondering werkte hier elke week een andere kunstenaar aan een eigen project.

Meer weten >>

19:00 uur. Melkweg

Melkweg – Julidans NEXT: PARATACTICAL. Uitvoerenden: Noha Ramadan (NL/AU). Ze komt uit Australië, maar studeerde dans en choreografie in Amsterdam. Sinds haar afstuderen werkt Noha Ramadan in Amsterdam en Berlijn. In haar werk experimenteert ze met de grenzen tussen dans en taal, tussen dingen en hun omgeving, tussen betekenis en het instorten daarvan.

Meer weten >>

20:00 uur. Carré

Carré – Het Pauperparadijs t/m 5 augustus. Na het grote succes in Veenhuizen komt theaterspektakel Het Pauperparadijs naar Amsterdam. Het Pauperparadijs is te zien van 4 juli t/m 5 augustus 2018 in Koninklijk Theater Carré.

Meer weten >>

20:30 uur. De Roode Bioscoop

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 10 juli

De Roode Bioscoop – Carla Regina | Naked. “Naked” is een muziektheater voorstelling van (opera)zangeres/ theatermaker Carla Regina. “Naked”… Tja, de naam zegt al genoeg. De voorstelling begint met een operaklassieker, net als een opera met een operazangeres.

Meer weten »

20:30 uur. Podium Mozaïek

Podium Mozaïek – Julidans 10 juli. Sarah Ringoet – My kingdom for a horse (wereldpremière) Deze voorstelling is onderdeel van het festival Julidans. My Kingdom For A Horse van choreograaf Sarah Ringoet brengt je in een wereld van dierlijke, instinctieve en elektrische bewegingsscènes, die zich niet laat beteugelen door de eisen die de omgeving stelt.

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg 

Stadsschouwburg – Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten. Julidans. Mitten wir im Leben sind: met het eerste deel van de titel bewijst Anne Teresa De Keersmaeker eer aan een grande dame van de hedendaagse dans, Pina Bausch, op wier grafsteen deze woorden staan.

Meer weten >>

21:00 uur. Queens Head Bingo

Queen’s Head Bingo met Coby van Dam! Een super gezellige bingo in gay cafe Queens Head gelegen op de Amsterdamse zeedijk.

Meer weten, check: https://www.facebook.com/events/875427062653675/

23:30 uur. TECHNO TRIBE bij de Sugarfactory

Uitgaan in Amsterdam: TECHNO TRIBE bij de Sugarfactory Vanaf 23:30 uur tot 06:00 uur komt iedere dinsdag, verenigd door ritme en muziek, de tribe bij elkaar. Geboren uit een gemeenschappelijke passie voor techno en groovy muziek gaan ze iedere dinsdag terug naar de oorsprong van het raven. Iedere editie met verschillende DJ’s. Welcome to the […]

Meer weten >>

Heeft u leuke tips over activiteiten in Amsterdam? Wij horen het graag. Stuurt u dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here