ADEV 2019: “Wij geven de vrije ruimte niet zomaar op”

ADEV organiseert zaterdagmiddag weer een protestmars met een hoop geluid, maar ook met een klein beetje stilte. De wandeltocht voor meer vrije ruimte in de stad start op de dam waar eerst een minuut stilte gehouden zal worden.

“Elk jaar gaan wij de straat op om te dansen voor meer vrije ruimte in de stad. Wij laten ons horen voor een stad die diversiteit omarmt, cultuur de ruimte geeft en inziet dat sommige zaken meer waard zijn dan in geld is uit te drukken”, is te lezen in het Facebook-evenement van ADEV 2019.

Drama voor de vrije ruimte

“Het afgelopen jaar pakte voor de vrije ruimte ronduit dramatisch uit. Ondanks het voornemen van het zogenaamd progressieve Stadsbestuur om rafelranden te beschermen, hebben de Amsterdamse vrijplaatsen fatale klappen gekregen: De schandalige ontruiming van de ADM Amsterdam, de trieste verdwijning van Bajesdorp, de onnodige regelzucht rond Ruigoord en het voortdurende wanbeleid rond de vruchtbare Lutkemeerpolder.

Daarom starten wij dit jaar onze dans vanuit stilstand. We verzamelen op de Dam om één minuut stil te staan bij onze gevallen vrijplaatsen. Daarna halen we het hek van de Dam en claimen wij de vrije ruimte in de stad.

Buiten de lijntjes dansen

Dans mee, buiten de lijntjes, dwars door Amsterdam. Versterkt door alternatieve geluiden, geven we in deze kleurrijke stoet een oorverdovend signaal af aan onze stad: Wij geven de vrije ruimte niet zomaar op. Want als er één hek van de Dam is, dan volgen er meer!

Deze demo wordt mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging en deze soundsystems ADM, Bajesdorp, Bubble Org, Cirkus Klauterwerck × The Olympians, De Fik, Dutch Acid Family, Peki × Beats ’N Breaks, SOS × TBS × PK × SF, Theaterstraat × Amsterjam, Afvalrave en Vliegtuin”, aldus ADEV.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam kreeg op bijzondere wijze kleur tijdens ADEV 2019