50PLUS en Partij van de Ouderen samen provincie Noord-Holland in

50PLUS en Partij van de Ouderen samen provincie Noord-Holland in
Wil van Soest. Photocredits: Ivo van der Bent
50PLUS en Partij van de Ouderen samen provincie Noord-Holland in
Kandidaat-lijsttrekker Wil van Soest: “Een politieke stem geven aan ouderen, daar draait het bij ons om”

50PLUS en de Partij van de Ouderen Amsterdam hebben de intentie om met een gezamenlijke lijst mee te doen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Noord-Holland, op 20 maart 2019. De lijst zal de naam ’50PLUS/Partij van de Ouderen’ dragen. De onvermoeibare fractievoorzitter van de Partij van de Ouderen, Wil van Soest (82) is de kandidaat-lijsttrekker. “Schouders eronder en keihard aan het werk.”

Mikken op 3 zetels

De partijen willen “in gezamenlijkheid werken voor de ouderen in Noord-Holland”, zeggen Wil van Soest en voorzitter van 50PLUS Geert Dales. De partijen hebben daarbij lering getrokken uit de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. “Jammer dat Wil en ik elkaar toen nog nauwelijks kenden” zegt Dales. “We hebben campagne gevoerd tegen elkaar, terwijl onze idealen dezelfde zijn. Ons gezamenlijke doel is een politieke stem geven aan de ouderen. Om die stem zo luid mogelijk te laten klinken hebben we de handen ineengeslagen. We mikken op 3 zetels”, zeggen van Soest en Dales. De leden van 50PLUS zullen zich zaterdag uitspreken over de samenwerking. Beide partijen zien dat met vertrouwen tegemoet. Vanaf dat moment kunnen kandidaten zich ook aanmelden voor het 50PLUS deel van de lijst. De Partij van de Ouderen heeft de lijst met hun deel van de kandidaten al compleet.

50PLUS is verheugd

50PLUS voorzitter Geert Dales is verheugd over de komende samenwerking van zijn partij met de Partij van de Ouderen van Wil van Soest. “Wil van Soest heeft een grote achterban in Amsterdam en een ruime ervaring in de gemeentepolitiek waar 50PLUS zijn voordeel mee kan doen. 50PLUS heeft ervaring in de provinciale politiek en een flink aantal leden en kiezers in Noord-Holland. Samen kunnen we in de komende jaren veel betekenen voor onze kiezers”, aldus Dales.

‘Noord-Holland, een paradijs voor ouderen’

Voor de Partij van de Ouderen is de stap naar de provincie een logische. Wil van Soest: “Veel zaken worden vanuit de provincie geregeld en daar willen we invloed op hebben. Neem bijvoorbeeld het verschrikkelijke plan voor een brug over het IJ in Amsterdam, daar kunnen we vanuit de provincie nog steviger tegen strijden.” 50PLUS/Partij van de Ouderen wil van de provincie Noord-Holland de meest senior-vriendelijke provincie van Nederland maken. “Meer geschikte woningen voor ouderen en kleinschalige zorgwoningen. Bereikbare gezondheidszorg in de buurt, bus- en tramhaltes op loopafstand en voldoende bankjes en openbare toiletten. Noord-Holland moet een paradijs voor ouderen worden!”, zegt van Soest. De partijen pleiten ook voor grotere aandacht voor werkloze ouderen. “Werklozen op leeftijd willen niks liever dan aan de bak en bedrijven schreeuwen om personeel. Help deze mensen gewoon aan een baan”, aldus van Soest. Draagvlak is de belangrijkste leidraad voor 50PLUS/Partij van de Ouderen. “Altijd luisteren naar de mensen, zonder draagvlak geen beleid”, zegt van Soest.

Niet achter de geraniums

De kandidaat-lijsttrekker van 50PLUS/Partij van de Ouderen, is op 82-jarige leeftijd nog altijd onvermoeibaar. “Ik hou van m’n werk en wil blijven knokken voor de ouderen. Dat doe ik al in Amsterdam en met steun van de kiezers straks ook in de provincie. Het is niks voor mij om achter de geraniums te zitten, ik heb er ontzettend veel zin in!”, lacht van Soest.

vrijetijdamsterdam.nl