4 en 5 mei in Amsterdam: Slotconcert op de Amstel

4 en 5 mei in Amsterdam: Slotconcert op de Amstel
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

4 en 5 mei in Amsterdam: Slotconcert op de Amstel

Traditiegetrouw wordt Bevrijdingsdag feestelijk ten einde gebracht met hét 5 mei-concert op d Amsterdam. Tijdens het klassieke concert zijn er een hoop ‘hoge gasten’ aanwezig. “Bij dit licht klassieke concert zijn het staatshoofd, vertegenwoordigers van het parlement, de rijksministerraad aanwezig. Op een prachtig podium, tegen de sfeervolle achtergrond van de Amstel, treden ieder jaar een ander orkest en bekende Nederlandse artiesten op”, is te lezen op de website van 4 en 5 mei in Amsterdam.

Concert is gratis toegankelijk

Het muzikale Bevrijdingsdag concert kan door publiek gratis bezocht worden. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om het concert te bezoeken kunnen via de NOS rechtstreeks naar het concert kijken. Vorig jaar werd de uitzending door ongeveer 1 miljoen kijkers bekeken.

Oorlog, verzet en vrede

Tijdens Bevrijdingsdag in Amsterdam zijn er nog meer leuke dingen te doen. Zo wordt er onder andere een tof feest gegeven bij het Homomonument, is er een bevrijdingsfestival op het Museumplein en gaat het in de stadse Spaarndammerbuurt over oorlog, verzet en vrede.

Wilt u weten wat er nog meer in Amsterdam is te doen tijdens 4 en 5 mei? We schreven een speciaal blog over dodenherdenking en Bevrijdingsdag in onze mooie hoofdstad.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

4 en 5 mei in Amsterdam waarschijnlijk natte bedoening

4 en 5 mei in Amsterdam: Bevrijdingsfestival het Vrije Westen