24e editie JCI Vondelpark Open vrijdag van start

24e editie JCI Vondelpark Open vrijdag van start

Amsterdammers die vrijdag het Vondelpark bezoeken moeten niet vreemd opkijken. Tijdens het JCI Vondelpark Open, dat vrijdag plaatsvindt in het park wordt de plek waar menig Amsterdammer de hond uitlaat, een rondje rent of neerploft bij zonnig weer, een ‘metamorfose’ gerealiseerd naar een heuse 18-holes tellende golfbaan.

“Het Vondelpark Open wordt dit jaar voor de 24ste keer georganiseerd door JCI Amsterdam, een divers netwerk van circa 70 jonge, ondernemende mensen. De commissie van het JCI Vondelpark Open bestaat uit 8 JCI-ers, die iedere 2 jaar het evenement organiseren”, laat Anne van Rossum, die dit jaar voor het eerst als voorzitter aan het toernooi verbonden is, ons daags voor het golftoernooi weten.

Vanaf het moment dat het park langzaam ontwaakt en volstroomt met wandelaars en fietsers slaan de deelnemers af op één van de spectaculaire holes. Leuk bijkomend feitje: “In de 24 jaar JCI Vondelpark Open is er nog nooit een hole-in-one geslagen”, laat Anne van Rossum ons weten.

Anne van Rossum: Het wordt een enorme operatie om het Vondelpark uiteindelijk klaar te maken voor het golftoernooi. Donderdag beginnen we al. De tent wordt opgezet, de ‘golfbaan’ wordt gemaaid en de holes worden geboord. We bereiden ons voor op de komst van 100 golfers van ongeveer 30 verschillende bedrijven. Vrijdag zijn er 50 vrijwilligers aanwezig om ons te helpen de dag in goede banen te leiden. We verzamelen vrijdag al om 7.00 uur en slaan af voordat het park volstroomt met bezoekers. Het park blijft wel gewoon open – hoe meer toeschouwers hoe beter! Voor de veiligheid van parkbezoekers spelen we met speciale zachte ballen.”

Van Rossum vervolgt: “JCI Amsterdam organiseert dit toernooi met het doel om geld op te halen voor het Vondelpark. We werken nauw samen met de gemeente Amsterdam en de Stichting Hart voor het Vondelpark. Het geld dat wordt opgehaald komt ten goede aan het behoud van het monumentale karakter van dit mooie park.”

“Naast geld ophalen is het JCI Vondelpark Open een uniek relatie- & netwerk event in het Amsterdamse Vondelpark dat één keer per jaar plaatsvindt. Deelnemers bezorgen niet alleen zichzelf en hun belangrijkste relaties, collega’s of vrienden een geweldige dag, maar ook het Vondelpark zelf. De opbrengst van het golftoernooi komt volledig ten goede aan de Stichting Hart voor het Vondelpark”, aldus Anne van Rossum, terwijl ze reikhalzend uitkijkt naar aankomende vrijdag.

“Het Vondelpark is 150 jaar geleden ontstaan door het particuliere initiatief van Christiaan van Eeghen. In 1954 is het geschonken aan de gemeente. Al jaren is het park het groene hart van Amsterdam. Iedere Amsterdammer heeft er een herinnering liggen. Het is belangrijk dat we dit Rijksmonument met zijn allen in stand houden. Ik prijs dan ook de deelnemende bedrijven aan het jaarlijkse JCI Vondelpark Open Golftoernooi die met hun inschrijfgeld een steentje bijdragen aan de duurzaamheid van het Vondelpark.”

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl