Utrecht kijkt terug op een geslaagde Pride viering

Utrecht kijkt terug op een geslaagde Pride viering
Utrecht Pride. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Utrecht kijkt terug op een geslaagde Pride viering

De domstad kijkt tevreden terug op de Utrecht Canal Pride 2019. Tijdens een zonnige zaterdagmiddag werden er ongeveer tienduizend bezoekers, getrakteerd op een stoet van maar liefst 47 kleurrijke boten. Na de geslaagde happening op de Utrechtse Oudegracht barstte het feestgeweld op meerdere locaties los. De Pride viering was live te volgen via een livestream op de Facebook-pagina van de organisatie. Voorafgaand aan de Utrecht Canal Pride organiseerde Holland Casino een roze vrijdag met optredens van onder andere Ruth Jacott.

Utrecht kijkt terug op een geslaagde Pride viering
Utrecht Canal Pride 2019.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Direct na de parade vonden er diverse ‘street party’s’ plaats, georganiseerd door Rubber, PANN en Cafe Kalff. Deze feesten gingen door tot 23.00 uur. Een van die feesten vond plaats op de Jacobskerkhof. Dat feest werd georganiseerd door RUBBER, hét maandelijkse gay feest van Utrecht.

De line-up naast de historische kerk werd gesierd door artiesten zoals MCDivine, MayDay, en Darling Peter. Loena Maas en Petty Pam Pam waren twee van de meerdere entertainers die hun danskunsten showde vanaf het Utrechtse podium.

Credits: Peter Hofmann

Feestbeesten die er maar geen genoeg van konden krijgen, konden nog terecht bij één van de officiële after party’s in onder meer Club Basis, TivoliVredenburg, Club Was of Stairway To Heaven.

vrijetijdamsterdam.nl