In actie tegen geweld en homofobie in Den Haag
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

In actie tegen geweld en homofobie in Den Haag

Organisaties #ikbenhetzat en het COC Nederland gaan dinsdag actie voeren op het plein voor de Tweede Kamer in Den Haag. ‘Wij zijn het zat dat mensen steeds weer klappen krijgen omdat ze zijn wie ze zijn, omdat ze houden van wie ze houden. We zijn het zat dat minister, politie en OM daar zo weinig tegen doen en dat rechters vinden dat schelden met ‘kankerhomo’ geen homofobie is.

Wij willen een veilig land waar je zichtbaar jezelf kunt zijn, of je nu lesbisch, homo, bi, transgender, intersekse of iets anders bent. Waar je zonder angst je partner in het openbaar kunt zoenen en hand in hand over straat kunt”, zijn de rake teksten in het door de organisatie aangemaakte Facebook event.

De actie start dinsdag om 13:30 uur in Den Haag. Personen die er dinsdag niet aanwezig kunnen zijn, en toch het geweld zat zijn kunnen mailen naar cie.jv@tweedekamer.nl en info@coc.nl. In de mail gaat het erom te benadrukken dat je vindt dat het tijd is dat de politiek in actie komt.

AFTRAP #WIJZIJNHETZAT CAMPAGNE OP 2 DECEMBER IN EKKO UTRECHT

Naast de actie in Den Haag organiseert beweging #IKBENHETZAT op 2 december een aftrapevent & fundraiser in de EKKO in Utrecht om de campagne #WIJZIJNHETZAT te lanceren. De campagne #WIJZIJNHETZAT is in het leven geroepen om de LGBTQ-community te verbinden in de strijd voor gelijkheid, acceptatie en veiligheid. Van vier uur ‘s middags tot elf uur ’s avonds kleurt EKKO zich in alle kleuren van de regenboog en worden de belangrijke partners in deze strijd betrokken.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u al een kijkje genomen in ons blog leuke activiteiten in Amsterdam op dinsdag 20 november?