EMINEM KONDIGT REVIVAL TOUR AAN

EMINEM KONDIGT REVIVAL TOUR AAN
Eminem komt naar Nederland toe! Photocredits: Mika-photography

EMINEM KONDIGT REVIVAL TOUR AAN

Deze zomer komt Eminem, vijftienvoudig Grammy Award winnaar, winnaar van de MTV EMA Best Hiphop artiest en bestverkopende rapper aller tijden, naar Nijmegen. Op donderdag 12 juli geeft de rapper een openlucht concert in het Goffertpark in Gelderland. De tour staat in het teken van zijn nieuwe album Revival. De kaartverkoop start op vrijdag 2 februari om 9.00 uur.

De eerste rapper die Wembley uitverkocht

Het is de eerste live show van Eminem in Nederland sinds 2003. Toen stond de raplegende twee keer in de Amsterdam ArenA. Vorig jaar sloot Eminem in Engeland het Reading and Leeds festival af met een groots optreden. NME noemde zijn set “triomfantelijk” en The Telegraph bejubelde zijn optreden met vijf sterren. In 2014 werd Eminem de eerste rapper die het Wembley Stadion uitverkocht. Het concert was gelijk uitverkocht en er volgde een tweede show, die eveneens uitverkocht raakte.

Evenaring record van Led Zeppelin

De Amerikaanse rapper Eminem, wiens echte naam Marshall Bruce Mathers III is, wordt gezien als een van de grootheden in de hiphopscene en als één van de grootste MC’s van verschillende generaties. Het onlangs uitgebrachte album, Revival, werd zijn achtste opeenvolgende nummer 1 album in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee evenaart hij het record van Led Zeppelin en Abba. De nieuwste single, ‘River’, werd vorige week de negende nummer 1 notering van Eminem.

De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 2 februari om 9.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

vrijetijdamsterdam.nl