Wat te doen in Amsterdam op zaterdag 14 oktober 2017

Amsterdammers brengen massaal laatste groet aan burgemeester
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op zaterdag 14 oktober 2017

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wordt vandaag begraven. Voorafgaand aan de besloten uitvaart vindt om 13.00 uur in het Koninklijk Concertgebouw een herdenkingsdienst plaats voor genodigden. De gemeentelijke klokken van de torens in de hoofdstad luiden om 12.50 uur voor Van der Laan en de politie- en brandweervoertuigen rijden met rouwlintjes. Op het moment dat de dienst begint, staat het Amsterdamse openbaar vervoer een minuut stil. Gisteren namen Amsterdammers al massaal afscheid van de burgemeester. Desondanks maakten wij weer een lijstje voor je; ‘Wat te doen in Amsterdam op zaterdag 14 oktober 2017’

VTA Tip

De Nieuwe Anita – Hoodies for the Homeless.

Een benefiet party for homeless people. Een heel gaaf initiatief!
De bedoeling is dat je een (gebruikte) hoodie meeneemt, eentje die nog een tweede leven verdient. Alle gedoneerde hoodies gaan naar het Leger des Heils! Met muziek van: PUSHMETHOD, JARA, and Lucky Shot.

Zaterdag 14 oktober / 20:00 / meer info

Sport

Rugby Ereklasse – A.S.R.V. Ascrum – Dukes 1

Op Sportpark De Eendracht beginnen de Rugbyers van A.S.R.V. Ascrum aan de thuiswedstrijd tegen Dukes 1. Vorig weekend werd er in Den Haag nipt verloren maar in Amsterdam is het andere koek.

Zaterdag 14 oktober / 15:00 / meer info

Volleybal – US Amsterdam

Ze moesten nog even loskomen de volleybaldames van US Amsterdam. Maar vorig weekend was daar dan toch eindelijk de eerste overwinning. Dit gaan ze een goed vervolg proberen te geven in de thuiswedstrijd tegen Donitas.

Zaterdag 14 oktober / 18:00 / meer info

Algemeen

Restart a Heart Dag op 14 oktober

Restart a heart, een klein evenement van het OLVG om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren in het Oosterpark bij de muziekkoepel

Zaterdag 14 oktober /12:30 / meer info

Dans

DANSMAKERS AMSTERDAM WELCOMES Evangelos Biskas & Moreno Perna

Dansmakers Amsterdam Welcomes vestigt de aandacht op nieuw choreografisch talent en presenteert een Double Bill of Dance van Evangelos Biskas V & Moreno Perna. Twee Nederlandse premières van twee zeer verschillende makers die nieuw zijn in het professionele dansveld .

Zaterdag 14 oktober / 20:30 / meer info

Uitgaan

Paradiso – Homomonument 30 Jaar

Er is er één jarig hoera hoera dat kun je wel zien dat ben jij…. Het Homomonument bestaat maar liefst 30 jaar en dat moet gevierd worden! De beste DJs, performers en artiesten van de afgelopen 30 jaar komen op zaterdag 14 oktober ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Homomonument Paradiso eenmalig op zijn kop zetten. Het wereldberoemde Amsterdamse Homomonument is namelijk niet alleen een plek waar al 30 jaar wordt gedemonstreerd en herdacht, maar ook een unieke plek waar tienduizenden mensen ieder jaar feesten tijdens grote gratis openlucht festivals op onder andere Koningsnacht, Koningsdag, Bevrijdingsdag, en tijdens Amsterdam Pride.

Zaterdag14 oktober / 23:00 – 05:00 / meer info 

Weersvoorspelling 

Bewolking en zon wisselen elkaar af. Een prima dagje dus!

Heb jij of weet jij nog iets leuks voor in de dagagenda van Vrije Tijd Amsterdam? Wij horen het graag! Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

vrijetijdamsterdam.nl