Wat te doen in Amsterdam op woensdag 4 oktober 2017

Wat te doen in Amsterdam op woensdag 4 oktober 2017

25 jaar geleden, op zondagavond 4 oktober 1992, voltrekt zich een ramp die diepe littekens achterlaat. Een vliegtuig stort neer op de flats in het hart van de Bijlmer. Pa Sem (1936-2008) redde een kind uit de vuurzee. De herdenking van de Bijlmerramp begint woensdag 4 oktober om 17.00 uur in het Atrium van het CEC-gebouw, Bijlmerdreef 1289.

Op deze dag waarbij Amsterdam stilstaat bij die verschrikkelijke Bijlmerramp is het tevens tijd voor dierendag. Een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Dierendag valt jaarlijks op 4 oktober. De Nederlandse Partij voor de Dieren (PvdD) organiseerde samen met de Spaanse zusterpartij PACMA het afgelopen weekend een internationale conferentie over zwerfhondenproblematiek in Madrid met zusterpartijen en dierenwelzijnsorganisaties. Deelnemers uit alle delen van de wereld – van Spanje tot Taiwan, van Georgië tot Australië en van Colombia tot Ecuador – ontmoetten elkaar daar om kennis te delen en elkaar te inspireren om via de politiek tot diervriendelijke oplossingen te komen voor het wereldwijd voorkomende zwerfhondenprobleem. Mooi, dat we mensen hebben, die zich hier voor inzetten.

Vandaag, op dierendag, is er weer van alles te doen in Amsterdam. Leuke dingen natuurlijk, want in Mokum is altijd wel iets leuks te doen. We maakten weer een lijstje: ‘Wat te doen in Amsterdam op woensdag 4 oktober 2017’.

Cultuur 

Compagnie theater – Shrew Her {Ira Kip – Rightaboutnow.inc}

Man, vrouw – eeuwige trouw.Wat betekent dat eigenlijk anno 2017? Bepalen we zelf wie we zijn? Of nemen we dankzij media, cultuur, traditie en labels rollen aan die sociaal gewenst zijn? Regisseur en schrijver Ira Kip co-creëerde – op basis van Shakespeare’s controversiële stuk ‘Taming of the Shrew’ – ‘SHREW HER’ in samenwerking met vijf queer vrouwen. De nieuwe maker onderzocht in het licht van de klassieker hoe traditionele man/vrouw verhoudingen en gender rollen ons persoonlijke beeld en de maatschappij vormen. Het resultaat is een vernieuwend theatraal event waarin beeldtaal, klassiek theater, fysiek spel, ritmische teksten en publieksparticipatie één worden.

Woensdag 4, Donderdag 5 oktober / 20:30 / meer info 

DeLaMar – O’G3NE – Three Times A Lady

Succestournee van immens populaire zussenband. O’G3NE schrijft in 2014 geschiedenis door als eerste groep ter wereld The Voice te winnen. Sinds hun deelname aan de razend populaire show schrijven de muzikale zussen hit na hit op hun naam. Bij het programma Beste Zangers laat O’G3NE Nederland opnieuw versteld staan van hun kwaliteiten. Na een volledig uitverkochte theatertournee is O’G3NE nu terug met de succestournee van Three Times A Lady.

Woensdag 4 oktober, donderdag 5 oktober / 20:00 / meer info

Podium Mozaïek – Voorpremière NBE

Nederlands Blazers Ensemble – Georgië (voorpremière) – Muziek. Afgelopen mei tourde het NBE door Georgië en ging op zoek naar bijzondere Georgische muzikanten, die hun eeuwenoude traditionele muziek koesteren en vernieuwen.Het NBE nodigt ze uit om naar Nederland te komen om samen op het podium te staan. Een avond met hartverwarmende Georgische polyfonie en af en toe een knipoog door het vermaarde Gori vrouwenkoor, het ruige mannenkoor Anchiskati en popzanger en stoutste jongen van de klas Niaz Diasamidze. Wanneer je deze artiesten live of virtueel terugziet op één van onze concerten, zul je na afloop zweren zelf in Georgië te zijn geweest.

Woensdag 4 oktober / 20:30 / meer info 

Prik – PRIK’S PINK PUB QUIZ

Een super leuke gay quiz bij homobar Prik!

Woensdag 4 oktober / 20:15 / meer info

Toomler – Comedytrain try-out

Op woensdag in Toomler de Comedytrain try-out! Een avond waarop (aspirant)leden van Comedytrain nieuw materiaal komen uitproberen. De show duurt tot ongeveer 22:45.

Woensdag 4 oktober / 20:30 / meer info

Carré – Wim Sonneveld Gala

Wim Sonneveld wordt groots herdacht in Koninklijk Theater Carré op woensdag 4 en donderdag 5 oktober dit jaar. Na het succesvolle gala 100 jaar Toon Hermans vorig jaar werkt hetzelfde team aan een feestelijke avond over onze meest geliefde zanger en bejubelde theaterman die 100 jaar geleden werd geboren in Utrecht.

Woensdag 4 en donderdag 5 oktober / 20:00 / meer info

Pakhuis de Zwijger – Sign Of Time 16 – The Digital Everyday

Van connected broodroosters tot tandenborstels. Hoe maken we gezond gebruik van Internet of Things in ons dagelijks leven?

Woensdag 4 okt / 20:00 / meer info

Pakhuis de Zwijger – Wij vs Zij? 4 – Breaking news

Hoe ga je de dialoog aan na heftige mediaberichtgeving over verschillende ‘gepolariseerde’ groepen in Nederland?

Woensdag 4 oktober / 20:00 / meer info

Bioscoop 

Kingsman: The Golden Circle (2017)

Kingsman: The Secret Service liet ons kennismaken met Kingsman – een onafhankelijke, internationaal opererende veiligheidsdienst die met de grootst mogelijke discretie werkt. Het doel: de wereld veilig maken. In Kingsman: The Golden Circle, krijgen deze helden te maken met een nieuwe uitdaging. Als hun hoofdkwartier verwoest wordt, en de wereld gegijzeld, leidt hun reis hen tot de ontdekking van een bondgenoot in de Verenigde Staten, Statesman genaamd, die op dezelfde dag opgericht werd. In een nieuw avontuur, dat de kracht en flexibiliteit van de agenten op de proef stelt, moeten beide (geheime) organisaties de samenwerking aangaan om een meedogenloze gezamenlijke vijand te verslaan, om de wereld te redden, iets dat een gewoonte geworden is voor Eggsy.

Woensdag 4 oktober / diverse tijden / Draait in: Pathé City en Tuschinski

Sport 

Champions League – Ajax Vrouwen vs Brescia 

Toch nog Champions League voor Ajax! De vrouwen welteverstaan. Thuis tegen de geslepen Italianen van Brescia. Kaarten voor het duel zijn nog beschikbaar. Zie de site van Ajax. De thuisblijvers kunnen de wedstrijd live zien bij Ziggo.

Woensdag 4 oktober / 19:30 / meer info

VTA TIP

Sta stil bij de Bijlmerramp. Dat verdienen ze.

 

 

 

vrijetijdamsterdam.nl 

Haal ook je inspiratie om leuke dingen te doen in de stad uit onze agenda van 3 oktober 2017.