Wat te doen in Amsterdam op vrijdag 29 september 2017
Bimhuis. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op vrijdag 29 september 2017

Het is weer vrijdag de week is weer voorbij, de enige echte alle 40 op een rij…. Kennen jullie ‘m nog van vroeger? Of is dit echt te oud? Anyway, geen top40 vandaag, althans in diverse horecagelegenheden klinkt er weer top 40 uit de boxen en gaan de meesten van ons weer swingend en borrelend het weekend in natuurlijk….

VTA maakte daarom weer een lijstje ‘Wat te doen in Amsterdam op vrijdag 29 september 2017’. Fijn weekend allemaal!

Uitgaan

Club Dauphine – Friday Night (XL editie)

Elke vrijdagavond live muziek in Club Dauphine! De vaste huisband onder leiding van Roger Happel heeft uitgebreide ervaring met nationale en internationale topartiesten en de bandleden worden tot de besten van Nederland gerekend. Iedere vrijdag treden er één of twee artiesten van naam op en daarnaast een aantal nieuwe talenten. En je kunt er nog lekker bij eten ook! Wat wil je nog meer!

Vrijdag 29 september / va. 19:30 / meer info

Café het Paardje – Vrijmibo

Lekker je weekend beginnen met een biertje bij ’t Paardje. En vergeet de barretjes en restaurantjes erom heen niet.

Vrijdag 29 september / 10:00 – 01:00 / meer info

Studio/K Invites: Beesmunt Soundsystem

Het is vrijdag en bij Studio/K leidden ze toevallig aan een spontane uitbraak van dansloosheid. U ook? Geen nood! Een frisse disco cocktail van Strange Fruit met een fleugje groove van Roelien & Lien doet wonderen! van disco tot house, van afro tot techno, ben je er klaar voor?

Vrijdag 29 september / 23:00 – 04:00 / meer info 

Podium Mozaïek – Club Mozaiek Live

De Nachtdienst, The Ish en Wicked Jazz Sounds DJ-set

Bij Club Mozaïek Live treffen muzikanten met verschillende stijlen en achtergronden elkaar om samen een concert met een onverwachte twist te geven, eenmalig te zien in Podium Mozaïek. Deze eerste editie zijn funky hiphopband The Ish en de poëtische blazers van De Nachtdienst aan elkaar gekoppeld. Het belooft een unieke liveshow met veel soul, poetry en gekke mash-ups te worden. Zoals altijd wordt Club Mozaïek Live feestelijk afgesloten met een DJ-set van Wicked Jazz Sounds.

Vrijdag 29 september / va. 21:30 / meer info

Concerto – Secret Rendezvous

Secret Rendezvous bestaat uit het duo Sietske Morsch en Remi Lauw. Hun muziek heeft invloeden van Janet Jackson, The Weeknd, Little Dragon en Frank Ocean, maar hun sound noemen ze zelf Indie R&B. Met het nummer Homie. Lover. Friend. is Secret Rendezvous 3FM Serious Talent geworden. De single “Better Than She Can” werd gedraaid door Pharrell in zijn radioshow op Beats 1 en de single “Don’t Look At Me That Way” stond een week lang in de viral 50 van Spotify.Vrijdag komen ze nummers spelen van het nieuwe album For Real.

Vrijdag 29 september / 17:00 – 17:30 / meer info

Cultuur 

De Rode Hoed – CLUB CLASSIQUE – Van elitair tot populair

In samenwerking met Fleur Roos Rosa de Carvalho (conservator prenten Van Goghmuseum) gaan ze aan de hand van historische Parijse schilderijen en prenten op zoek naar de verbanden tussen elitaire en populaire klassieke muziek. Uitdagend, interessant en gezellig!

Vrijdag 29 september / va. 20:00 / meer info

Bimhuis – YURI HONING ACOUSTIC QUARTET GOLDBRUN

Nieuw project van saxofonist Yuri Honing, al jaren aan de internationale top door samenwerkingen met o.a. Pat Metheny, Charlie Haden en Ibrahim Maalouf.

Vrijdag 29 september / 20:30 / meer info

vrijetijdamsterdam.nl