Wat te doen in Amsterdam op vrijdag 1 september 2017

Wat te doen in Amsterdam
CLUB NL Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op vrijdag 1 september 2017

Geen promotie gehad deze week? Ruzie met je collega? De hele week met je neus in de studieboeken gezeten of kun je geen laptop, tablet of smartphone meer zien? Laat het nu maar lekker los allemaal…. Het weekend staat voor de deur. Hopelijk kunnen wij je met een leuk lijstje ‘Wat te doen in Amsterdam’ in de weekendstemming brengen. Iedere dag zetten we om 07:00 uur in de ochtend ter inspiratie een rijtje leuke activiteiten in Amsterdam voor je online. Hoef jij je daar ook niet meer druk om te maken na een dagje ploeteren in onze drukke en hectische maatschappij…. Wij van VTA zeggen doe er je voordeel mee en misschien zien we je vanavond wel gezellig ergens in de stad.

Weesperzijde – barretjes en eettentjes

Wat dacht je van lekker borrelen aan de Weesperzijde? Het wordt waarschijnlijk lekker weer vrijdag 1 september dus als je het ons vraagt kun je heerlijk vertoeven buiten bij bijvoorbeeld café Hesp of het heerlijke terras aan het water bij het oudste portugese restaurant van Nederland: Girassol. Maar er zijn natuurlijk nog tal van andere cafeetjes of restaurants. Wat we ook vaak doen is neerploffen in het gras langs de kant met een stokbroodje of wijntje… Het blijft voor VTA één van de favoriete plekjes van de stad.

Club NL – Immer Gerade Waus showcase

Immer Gerade Waus … Alleen al om de creatieve naam staat dit in het lijstje van onze aanbevelingen. Naast de grappige naam komen er ook gewoon lekkere DJ’s naar de club en staat de avond vol met housemuziek. De line-up bestaat uit special guest T.B.A., Judah Darenville, Wesdex en Frenc Veth van Baas boven Baas…… Ze beginnen om 23:00 uur bij Club NL aan de Nieuwezijds Voorburgwal 169 en de kosten zijn € 5,00.

Melkweg – Current Skies

Een Urban mix van Hip Hop, R&B, Soul, Future en overheerlijke Africa beats gaan het publiek in extase brengen. De line-up bestaat uit Joenes, Camourai, Mr. Woodcole en de avond is hosted by Dali MC. Current Skies bij de Melkweg aan de Lijnbaansgracht 234 duurt van 23:30 uur tot 02:30 uur en de kosten zijn € 8,00. Leden met een CJP pas betalen € 5,50.

Oosterpark – Terrassenfestival

Mokum komt op 1, 2 en 3 september samen om het officiële einde van het terrasseizoen te vieren. Het Oosterpark zal met meer dan 20 horecazaken omgetoverd worden tot één groot terras. Van Oost naar Zuid en van Noord naar West. Zaken uit alle stadsdelen zijn van de partij met hun eigen specialiteiten. Lekker eten, drinken en genieten van muziek. Het terrassenfestival vindt plaats in het Oosterpark en is vrijdag open van 15:00 uur tot 23:00 uur. De entree is helemaal gratis.

Polanentheater Amsterdam – HAPPILY EVER AFGESTUDEERD

Vrijdagavond 1 september start deze theater driedaagse in het Polanentheater in Amsterdam. Happily Ever Afgestudeerd is de eerste productie van het Jongemakerscollectief – een samenwerking tussen jonge, creatieve mensen, van acteur tot fotograaf, van muzikant tot fysiotherapeut. “Happily Ever Afgestudeerd” is een voorstelling vol sketches en liedjes die komisch commentaar leveren op de verwachtingen van de huidige maatschappij. Het Polanentheater zit op de Polanenstraat 174 en de aanvang van de voorstelling is 20:00 uur en een kaartje kost €15,00.

Vondelpark Openluchttheater – SCAPINO BALLET NEW ADVENTURES

Het dansseizoen zit erop. Dit seizoen wordt vrijdagavond in het Vondelpark Openluchttheater dansend afgesloten. Het Scapino Ballet Rotterdam toont haar kunsten en sluit het dansseizoen in grote stijl af met het zogeheten NEW ADVENTURES. Voor het hoofdprogramma presenteert de Henny Jurriëns Stichting een selectie duetten van onder andere de dansers Klevis Elmazaj en Paola Ghidini uit de HJS studio’s. De voorstellingen beginnen om 20:30 uur en worden gehouden in het Vondelpark en de kosten bedragen € 5,00.

Nog meer leuke activiteiten te doen in Amsterdam op vrijdag 1 September 2017

Cultuur tips: Carré – Het Grootste Zwanenmeer ter wereld uit China / De Kleine Komedie – Spijkers met koppen

Uitgaan tips: RADION – SHMLSS All night long / Club NyX GAG X CLUB VG / Strandzuid – Frits de grote zomerborrel

Lifestyle tips: Fresh Fitness – Fresh Boxing / Spa Zuiver Amsterdam – lekker in de sauna

Algemeen tips: NDSM-Werf – Hiswa te water

vrijetijdamsterdam.nl

We schreven eerder een artikel over het terrassenfestival. Dat is wellicht ook leuk voor je om te lezen.