Wat te doen in Amsterdam op maandag 2 oktober 2017

Wat te doen in Amsterdam op maandag 2 oktober 2017

Heftig gewoon. En bijna niet voor te stellen. Op 2 oktober 1944 worden 661 mannen uit Putten door Duitsers op transport gesteld naar concentratiekampen. Het is een wraakactie van de Nazi’s omdat in de nacht van 30 september op 1 oktober 1944 leden van het Puttense verzet een aanslag hebben gepleegd bij de Oldenallerbrug tussen Putten en Nijkerk. Een dode bij de Duitsers en een dode bij het Verzet. De overlevenden roepen de hulptroepen in en op zondag 2 oktober is het transport naar concentratiekampen een feit. Eerst worden nog een aantal mensen vermoord en huizen worden in de brand gestoken. Let op: na de oorlog keren slechts 48 mannen terug….. jawel beste mensen zo slecht hebben wij het niet in onze welvaartsmaatschappij, een enkele uitzondering daargelaten natuurlijk……. Anyway, tijd voor leuke en vrolijke dingen om te doen in de stad. We maakten op deze mooie maandag een lijstje ‘Wat te doen in Amsterdam op maandag 2 oktober 2017’.

YouTube 

Tradities zijn er om in stand te houden is een veel gehoord gezegde. We sluiten ons er maar bij aan op deze mooie maandag. Daarom zoals gebruikelijk weer de YouTube tip van de week (zie filmpje). De tip is See You Again” en dat is een nummer van de uit Amerika afkomstige rapper Wiz Khalifa, in samenwerking met de eveneens Amerikaanse zanger Charlie Puth. Het nummer werd deel van de soundtrack van de actiefilm Furious 7. Het is een eerbetoon aan de overleden acteur Paul Walker. De twee artiesten schreven het nummer samen met DJ Frank E en Andrew Cedar. Voor allebei de artiesten werd “See You Again” het meest succesvolle nummer tot zover. Op 11 juli 2017 versloeg het nummer de video Gangnam Style en werd zo de meest bekeken video op YouTube. Deze eer zou het nummer houden totdat het in augustus 2017 voorbij gestreefd zou worden door Despacito. Het nummer is op dit moment ruim 3 miljoen keer bekeken.

Netflix 

Maandagavond Netflix avondje? Je bent niet de enige hoor. Klik hier voor het weekprogramma vanaf 1 oktober (week 39).

 

Cultuur 

De Rode Hoed – Bloeiklas over het Leven

Waarom willen we steeds iets nieuws? Kunnen we niet gewoon tevreden zijn met wat we hebben? Dat staat centraal bij de Rode Hoed tijdens ‘Bloeiklas over het Leven’.

Maandag 2 oktober / 20:30 / meer info 

DeLaMar – Paco Peña

Virtuoos gitarist Paco Peña brengt indrukwekkende show. Paco Peña wordt ook wel de koning van de flamenco genoemd. Als gitarist, componist, dramaturg en artistiek leider heeft hij op veel verschillende manieren deze typisch Spaanse kunstvorm vormgegeven.

Maandag 2 oktober / 20:00 / meer info

ARCAM – Opening Bye Bye Bajes

Op maandag 2 oktober vindt de feestelijke opening plaats van de tentoonstelling Bye Bye Bajes

Maandag 2 oktober / 17:00 / meer info

Toomler – PubQuiz met Merijn Scholten

Elke eerste maandag van de maand de zeer geliefde PubQuiz in Toomler. 30 teams strijden om de felbegeerde hoofdprijs: zonder te betalen naar huis!

Maandag 2 oktober / 20:00 / meer info

Stedelijk Museum 

Het Stedelijk Museum presenteert Carlos Motta: The Crossing, een in opdracht van het Stedelijk vervaardigde tweedelige installatie met video’s en objecten. In The Crossing toont Carlos Motta (Bogotá, 1978) videoportretten van elf LHBTQI*-vluchtelingen, waarin zij praten over hun ervaringen voor, tijdens en na de vlucht vanuit hun geboorteland naar Nederland.

Maandag 2 okt 2017 t/m 18 jan 2018 / div. tijden / meer info

vrijetijdamsterdam.nl

Heb je ons artikel over het Amsterdam Wine Festival al gelezen?