Wat te doen in Amsterdam op maandag 16 oktober 2017
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op maandag 16 oktober 2017

Volgens diverse media wordt het vandaag de warmste 16 oktober ooit! Wow, lekker hoor, althans als je moet werken is het misschien wat minder, maar je hebt wel iets om naar uit te kijken natuurlijk. Voor de mensen die geen bootje hebben om door de Amsterdamse grachten te varen, of niet op het terras gaan zitten, hebben we weer een lijstje met activiteiten die er in Amsterdam te doen zijn voor je op een rijtje gezet. Hierbij het lijstje ‘Wat te doen in Amsterdam op maandag 16 oktober 2017’

YouTube tip van de week

Omdat het weer maandag is beginnen we met de YouTube tip van de week! In de week van het Amsterdam Dance Event leek dit ons wel een toepasselijke YouTube tip! Wie anders dan Martin Garrix. Super vet gewoon. Die heeft niet voor niks ruim 7 (!) miljoen abonnees op zijn YouTube account.

Netflix 

Jawel, daar is ie weer hoor het nieuwe Netflix programma!

Instagram tip van de week

Jawel dames en heren… daar is de tip van de week….. Wie je ‘moet’ volgen is: selenagomez

Hoorcollege

Rode hoed – Spiegelpaleis Europa

Bij de Rode hoed zijn toch ook altijd leuke dingen te doen zeg! Tjonge, jonge, jonge… Vanavond is er ook weer iets leuks te doen. In deze collegereeks graaft Joep Leerssen in de culturele geschiedenis van Europa – op zoek naar de elementen die samen dat caleidoscopische, tegenstrijdige, vage zelfbeeld uitmaken.

Maandag 16 oktober / va. 20:00 / meer info 

Toneel

Stadsschouwburg – Eerst Ophelia, dan Hamlet

Op zoek om iets leuks te doen in de stad? Nou bij de Stadsschouwburg zit je vaak wel goed, hoor. Vanavond is het tijd voor Shakespeares beroemdste stuk Hamlet, dat nieuwe generaties theatermakers blijft inspireren. Ze doen er wel hun eigen(zinnige) ding mee. In Ophelia verbindt muziektheater de Veenfabriek twee verhalen. Ten eerste dat van Shakespeare, van Hamlets geliefde Ophelia. Ten tweede het verhaal van de obsessieve liefde die componist Hector Berlioz koetserde voor actrice Harriet Smithson, beroemd om haar vertolking van Ophelia.

Maandag 16 oktober / va. 20:30 / meer info

Debat

Pakhuis de Zwijger – Braenworks Academy presenteert #CreativeRevolution

Teken jij ook voor een creatieve revolutie?

Waarom blijven we het als normaal beschouwen dat kunstenaars en creatieven weinig tot niets verdienen? Meer dan 300 creatieve professionals, waaronder Jörgen Raymann, Wende Snijders, Shirma Rouse en Typhoon, roepen op tot een revolutie in de creatieve sector. Organisaties, politici, beleidsmakers en vooral creatieven zelf moeten radicaal buiten geijkte kaders gaan denken. Pas dan zal het verdienvermogen van makers in de creatieve sector duurzaam verbeteren.

Maandag 16 oktober / 20:00 / meer info

Concert 

Night of guitars – Q-Factory

Het concept van de Night of Guitars is in 1995 in Californië bedacht door ‘guitar poet’ Brian Gore. De concertavond draait om akoestische gitaarmuziek, maar de vier gitaristen hebben allen een totaal verschillende muzikale achtergrond, van gipsy naar jazz en van klassiek tot pop. Gore speelt zelf inmiddels niet meer mee, maar stelt de avond nog wel samen.

Maandag 16 oktober / va. 19:30 / meer info

Sport

Carré – Ben Bril memorial boksgala

De deuren van Carré gaan een keer per jaar open voor het crème de la crème van het Nederlandse profboksen. De Ben Bril Memorial is al elf jaar een vast onderdeel van het programma dat de laatste keer in Jessica Belder zelfs een Europees kampioene opleverde. Alles kan wat dat betreft.

Maandag 16 oktober / va. / meer info 

Heb jij een leuke tip voor onze dagagenda? Wij horen het graag. Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook ons artikel over de marathon van Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting