Wat te doen in Amsterdam op donderdag 7 september 2017

Wat te doen in Amsterdam op donderdag 7 september 2017
Bimhuis Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op donderdag 7 september 2017

Juppie juppie juppie! We kunnen je zeker weer helpen als je niet weet wat te doen vandaag! Want in onze mooie hoofdstad is zoals altijd wel wat te doen. We bekeken weer menig uitagenda en zagen weer een hoop leuke dingen om te doen in de stad vandaag!

Amsterdam Fringe Festival

Amsterdam Fringe Festival toont 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam. Fringe is open en ongecureerd. We presenteren een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten.

7 september / diverse tijden / meer info

Bimhuis – Seizoensopening Almeida/Duynhoven

Als je houdt van leuke dingen doen dan is het misschien een idee voor je om vanavond naar Bimhuis te gaan. Daar gaat een akoestisch trio met bekende namen uit de ‘Dutch scene’ hun album Vibrate in Sympathy (Clean Feed) ten gehore brengen. Het album bevat heldere composities geïnspireerd door 50 jaar avontuurlijke muziek. Na afloop draait DJ Wollo in het café.

7 september 2017 / 20:30 – 22:30 / meer info

Centraal Station – Feestelijke opnening Lil’ Amsterdam in Amstelpassage CS

Er is altijd wel wat te doen op het Centraal Station maar vandaag is er een feestje! Deze week opende Lil’ Amsterdam namelijk in de nieuwe Amstelpassage aan de oostzijde van het station en dat moet gevierd worden! Lil’ Amsterdam laat zich het best omschrijven als een verzameling van 19 pop-ups van het beste wat de stad te bieden heeft: van winkels en horeca tot kunst en cultuur. In de komende periode wordt nog warmgedraaid, maar vandaag vindt het openingsfuifje plaats.

7 september 2017 / 09:00 – 15:30 / Meer info

Club Up – Slipgevaar

Billy Balster wie kent ‘m niet? Van het rood witte strakke pakkie in de Club Nyx kent iedereen ‘m nu wel zo’n beetje. Balster draait samen zijn gappies Tony, Size does Matter en Denz Hall de pannen van het dak in Clup Up. Het feestje heet trouwens Slipgevaar.

7 september 2017 / 23:00 – 04:00 / Meer info

Sweeney Todd DeLaMar

De vijf sterren musical Sweeney Todd is terug in Amsterdam. De onterecht veroordeelde barbier Sweeney Todd (René van Kooten) is op zoek naar wraak. Hij start een opmerkelijke samenwerking met zijn buurvrouw Mevrouw Lovett (Vera Mann), de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. Ze vullen elkaar perfect aan: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes. Sweeney Todd – met een topcast van twaalf acteurs én een live band – is een theatrale traktatie waarbij horror en humor hand in hand gaan.

7 september / 20:00 / Meer info

Kriterion – The Beguiled

Uit de agenda van Kriterion plukten we hoe kan het ook anders een film! Ze laten vanavond ‘The Beguiled’ zien en dat is een beklemmende thriller met een seksueel geladen sfeer van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan. Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden.

7 september / 19:45 / Meer info

OBA – tentoonstelling herdenken op gevoel

Als jij niet weet wat te doen in Amsterdam vandaag kun je misschien voor een stukje geschiedenis gaan. Kijk, dat moet je wel interessant vinden natuurlijk. Het gaat over de vreselijke Bijlmervliegramp. Dat dat gebeurde in de Bijlmer is alweer 25 jaar geleden. Heftige tijd was dat destijds en nog steeds voor de nabestaanden en betrokken brandweer- ambulance- en politiemensen. ‘Herdenken op Gevoel’ is een participatief samengestelde, reizende expositie met een begeleidend activiteiten- en educatief programma. Op 7 september staat de Opening van de Tentoonstelling Herdenken op Gevoel: Archieven van 25 jaar Bijlmervliegramp op het programma. Later in de maand en volgende maand zijn er nog meer activiteiten gepland.

7 september / 18:00 / Meer info

Spui 25 – Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw

Over de feministische klassieker ‘Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw’.

7 september / 17:00 – 18:30 / Meer info

Europa en Amsterdam Spui25

Europa en Amsterdam: Marietje Schaake in gesprek met Kajsa Ollongren. In samenwerking met ALDE Europe. Amsterdam positioneert zich als een actieve Europese hoofdstad, maar welke rol speelt Europa eigenlijk in de stad en haar stedelijke beleid? En welke rol speelt Amsterdam binnen Europa? Een gesprek tussen wethouder Kajsa Ollongren en Europarlementariër Marietje Schaake.

7 september / 20:00 – 21:30 / Meer info

Nederlands Theater festival Stadsschouwburg

Het Nederlands Theater Festival toont elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit waaronder die voor de beste acteurs van Nederland, laat succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen. Kortom: is meer dan een voorstellingsbezoek alleen! Traditiegetrouw opent het festival op 7 september met de Staat van het Theater en sluit op zondag 17 september af met het Gala van het Nederlandse Theater waar de belangrijkste Toneelprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis d’Or en de Theo d’Or.

7 september / div tijden / meer info

De Nieuwe Anita – NUTTY ANITA

Elke eerste donderdag van de maand is het Comedy Night bij de Nieuwe Anita! Whihoe. Wij worden er vrolijk van!

7 september / 20:00 / Meer info

Vondel CS – Inspiring Bites met Sim Chi Yin

Vondel CS en Docking Station verwelkomen fotograaf Sim Chi Yin. Elke maand wordt een internationale fotograaf door Docking Station uitgenodigd om naar Amsterdam te komen en te verblijven in een 100% duurzaam huis van 9m2, buiten bij VondelCS. Hier werkt en slaapt hij/zij voor drie weken. Deze fotograaf is bezig met het maken van een verhaal en dit verhaal vertelt altijd iets over de wereld waarin we leven. Docking Station verbindt deze fotograaf met experts binnen het creatieve netwerk, waardoor ze hun sociaal verloofde verhaal kunnen ontwikkelen.

7 september / 13:00 – 13:45 / Meer info 

Pakhuis de Zwijger: Marja Pruis: Self(ie) love

Is de mens meer van zichzelf gaan houden? Een gesprek over eigenliefde, zelfhaat, ijdelheid en leefstress anno 2017.

Zijn we meer van onszelf gaan houden -en is dat uitsluitend positief te noemen? Zijn publieke ijdelheid en social media noodzakelijk voor de ontwikkeling van deze (collectieve) eigenschap? En zorgt eigenliefde anno 2017 ook voor meer geluk? Een avond over ego’s, selfies en de zoektocht naar geluk. Omdat je het waard bent.

7 september 2017 / 20:00 / Meer info

Wat is er ook nog meer te doen in Amsterdam?

Jeetje, wat een evenementen vandaag zeg. Wat is er dan nog meer te doen in Amsterdam vandaag? We hebben nog wel wat dingen om te doen hoor maar we geven nu maar één tip! En ja die heeft met Uitgaan in Amsterdam te maken! Waarom? Nou, donderdag is toch een heerlijke dag om de stad in te duiken? Onze tip valt op Club Nyx op donderdag. Een beetje Amsterdammer moet in deze club geweest zijn anders hoor je er niet echt bij hoor…..

Heb jij of weet jij nog leuke activiteiten in Mokum die in onze dagagenda thuishoren dan vernemen wij dit heel graag van je. En niet alleen wij maar nog meer Amsterdammers.

vrijetijdamsterdam.nl

Haal ook je inspiratie uit ons lijstje ‘Wat te doen in Amsterdam op woensdag 6 september’