Wat te doen in Amsterdam op 27 september 2017
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op donderdag 28 september 2017

Donderdag, voor velen de dag, waarbij het weekendgevoel komt opdraven. Sommige kunnen zelfs al zeggen dat ze weekend hebben omdat ze vrijdag vrij zijn.

Anyway, wij maakte speciaal voor jou, ja echt waar, een lijstje ‘Wat te doen in Amsterdam op donderdag 27 september 2017’.

Cultuur

Amstelkerk – muziek – Cello 020: Lidy Blijdorp en het Ragazze Quartet

Vanaf september start topcelliste Lidy Blijdorp haar eigen serie in Amsterdam: Cello 020. Om de maand nodigt ze vrienden uit voor bijzondere concerten in de Amstelkerk.

Donderdag 28 september / 20:15 / meer info

SBK Sprouts Young Talents 2017

Met trots presenteren ze van 28 september t/m 8 oktober SBK Sprouts Young Talents 2017. Een overzichtsexpositie met werk van 50 aanstormende talenten, een selectie van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies.

Donderdag 28 september /18:00 – 20:00 / meer info

Muziekgebouw – Homo Instrumentalis Silbersee

Multimediale muziekvoorstelling over de mens in de greep van technologie.

Donderdag 28 september / va. 20:15 / meer info

Brakke Grond – Julie Cafmeyer

Julie Cafmeyer is ‘één van de gewiekste regisseurs van haar generatie’ volgens het Vlaamse magazine Knack. In de double bill Bombastische liefdesverklaring & Is this porn? No, this is love vertelt ze onbeschaamd over haar wanhopige zoektocht naar liefde, bevestiging en zingeving.

Donderdag 28 september t/m zaterdag 30 septemper / va. 20:00 / meer info 

Perdu theater – De verhoren (première)

Alisa en Lodewijk, twee collega’s bij een grote multinational, bevinden zich in handen van een onberekenbare gijzelnemer. Hij claimt te handelen uit naam van een ideële organisatie en kent elk detail van de twee. Stukje bij beetje ontrafelt zich zijn plan, maar vervagen eveneens de grenzen tussen dader en slachtoffer. “De verhoren” is een psychologische thriller over schuld en onmacht, een verhaal over het nemen of juist ontduiken van verantwoordelijkheid en over hoe ver mensen bereid zijn te gaan voor hun idealen.

Donderdag 28 september / va. 20:30 / meer info 

Bimhuis – Echo’s van de Bijlmerramp

De Konrad Koselleck Big Band herdenkt de Bijlmerramp 25 jaar na dato, samen met spoken word-artiesten en musici uit de Bijlmer.

“Uit het niets valt een Boeing 747 vrachtvliegtuig op twee flats. Het noodlot treft een plek waar veel mensen van zeer diverse achtergronden samen leven, de Bijlmer. Er klinken tussen honingraatflatmuren onophoudelijk trommels, terwijl een paar straten verder in een klein kerkje hymnen worden aangeheven. Een groot bazuinkoor brengt een rouwstoet aan het dansen terwijl in het Gaasperplaspark een enkeling zijn troost zoekt in keihard bonkende rockmuziek via een koptelefoon aangesloten op een walkman.”

Donderdag 28 september / 20:30 / meer info

Spui25 – The rise and fall of the EU? Een avond over de wil tot Europese eenwording

Staat de Europese Unie op het punt uiteen te vallen? Nog maar enkele jaren geleden had niemand die vraag durven stellen. Europa-kenner Rolf Falter schreef ‘De geboorte van Europa. Een geschiedenis zonder einde’. Aan de hand van dit boek treden ze bij Spui25 met experts in discussie over nationale en Europese belangen, en de rol van Nederland in de Europese eenwording.

Donderdag 28 september / 20:00 – 21:30 / meer info 

Film

Pakhuis de Zwijger – Film: Guilty Movie

Tieners Peer (Vinken) en Simon (Hendrickx) leggen alles in hun dagelijkse, Nederlands druilerige bestaan met een camera vast. Na de plotselinge dood van Simon gaat Peer ermee door, tegelijkertijd geplaagd door paniekaanvallen, visioenen en een gevoel van uitzichtloosheid. Een thematische actueel drama over een ‘lone wolf’ die zijn eenzaamheid omzet in gruwelijk geweld – en hoopt dat de hele wereld het ziet.

Donderdag 28 september / 20:00 / meer info

Kriterion – Detroit (première)

Oscar-winnend regisseuse Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker) flikt het ‘m weer: met Detroit levert ze wederom een indrukwekkende film af, gebaseerd op ware gebeurtenissen, die je na het verlaten van de zaal niet zomaar loslaat. De film zoomt in op één specifiek incident dat tijdens de 12 Street Riots plaatsvond in het Algiers Motel. Daar worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door (witte) politiemannen.

Vanaf donderdag 28 september in Kriterion / va. 18:45 en va. 21:30 / meer info

vrijetijdamsterdam.nl

PS Haal ook inspiratie uit onze dagagenda van 27 september 2017