Wat te doen in Amsterdam op donderdag 19 oktober 2017
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op donderdag 19 oktober 2017

Jawel, vandaag is het dag 2 van het Amsterdam Dance Event. Het hakt er wel in maar ‘we stay strong’ en blijven al dansend verslag doen van ADE activiteiten in de stad tot en met zondag. Alhoewel het voornamelijk zwart en geel is wat de klok slaat maakte wij toch weer een bescheiden lijstje.. ‘Wat te doen in Amsterdam op donderdag 19 oktober 2017’. Geniet van elkaar en geniet van de dag vandaag!

VTA tip

Polanen Theater – Lellebel. Musical van Hans Wijtenburg

Lellebel de Musical” is een initiatief van Hans Wijtenburg, en wordt opgevoerd in het kader van het 20 jarig bestaan van Café Lellebel.
Deze musical is bedoeld voor alle mensen die met een open mind de wereld bekijken. Ze krijgen een kijkje in de keuken van de LGBTI gemeenschap. Het verhaalt over een “hetero” jongeman en zijn avonturen in de wereld van transgenders, travestieten, homo’s en lesbiennes.
Het is een vrolijk verhaal, gelardeerd door vele originele songs met eigen teksten. Soms is de toon vrolijk, soms is er ook een boodschap die kan worden omschreven als: “ben wie je wilt zijn en laat je door je omgeving niet in een hokje plaatsen”. Ook geweld (potenrammen), discriminatie, drag shows, veilige haven en liefde komen ruim aan bod.

Gerrit is een luie jongeman die nog thuis woont bij zijn moeder. Nadat hij wegens diefstal het warme nest moet verlaten, zoekt hij zijn heil in Amsterdam. Daar ontmoet hij vele bonte personages zoals… Rodolfo, een hippie, Peter de masseur, Ko een leather bear, een de transseksuele ex danseres Nelly. Maar ook de travestieten en vele andere stereotypen van uiteenlopende pluimage, komt hij tegen in zijn tocht door Amsterdam. Gerrit is op zoek naar zijn eigen identiteit en komt daarbij vele valkuilen tegen en daardoor belandt hij in allerlei situaties. Hij is wars van de hokjesgeest, waar wij in Nederland nog al een handje van hebben. Doordat hij zo open staat voor alles, probeert hij ook het een en ander uit. Hij kleedt zich als vrouw, heeft seks met een man en uiteindelijk wordt hij verliefd op…. een travo.In welk hokje willen wij hem indelen? Moeilijk en gelukkig dan ook niet te plaatsen…..

Donderdag 19 oktober, 20 oktober en 21 oktober / 19:30 / meer info 

Komedie

Comedy café – English Stand-up Comedy show (EN)

Engelse stand-up komedie en je raadt het al dit wordt in het Engels gesproken….

Donderdag 19 oktober / 20:15 – 22.30 / meer info

Theater 

Apollofirst Theater – CLOACA Theatergroep Troost

Cloaca gaat over vriendschap, midlifecrisissen, ambitie en liefde. Dat de vier voormalige studievrienden, allen midden veertig, worstelen met deze thema’s wordt snel duidelijk als ze bij en op elkaar een beroep doen.

Donderdag 19 oktober / 20:30 / meer info

Tobacco theater – NACHTVLINDER – DIA DE LOS MUERTOS

Een hele, hele, hele leuke dansavond bij Tobacco Theater.

Donderdag 19 oktober /19:00 – 00:00 / meer info 

Theater de Roode bioscoop – Nelson Latif & Friends 

Prachtige mix van jazz en Braziliaanse composities. De Braziliaanse gitarist Nelson Latif krijgt drie dagen alle vrijheid en hij viert dat zoals altijd met een prachtige mix van jazz en eigentijdse Braziliaanse composities. Donderdag gaat hij samen met pianist Mike del Ferro en saxofonist Rafael Lima die ontmoeting aan.

Donderdag 19 oktober / 20:30 / meer info  

Weersvoorspelling

Overwegend zonnig. Niks meer aan toe te voegen.

Heb jij of weet jij nog iemand met een leuke tip voor in onze dagagenda? Wij horen het graag. Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

vrijetijdamsterdam.nl

 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting