Wat te doen in Amsterdam op dinsdag 3 oktober 2017

Wat te doen in Amstedam op dinsdag 3 oktober 2017
Bimhuis. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op dinsdag 3 oktober 2017

In Amsterdam heb je de Gay Pride. In Brabant carnaval. In Leiden heb je vandaag het Leids Ontzet. Terwijl het overal in Nederland vandaag op 3 oktober een gewone schooldag is zijn ze in Leiden vrij. De kids lopen dan over de kermis en vieren feest. In de stad hangt de geur van haring, vers (wit) brood en hutspot. Leiden viert dan namelijk Leidens Ontzet (of: Leids Ontzet). Dat doen ze al vanaf de 16e eeuw. Leiden koos in 1572 de kant van Willem de Zwijger de Prins van Oranje. Met de trein ben je al binnen 40 minuten in het centrum van Leiden… Dus mocht je van een feestje houden…. Blijf je in Amsterdam kun je je natuurlijk ook uitstekend vermaken. Er zijn weer leuke dingen te doen in de stad. Wij maakten weer een nieuw lijstje: ‘Wat te doen in Amsterdam op dinsdag 3 oktober 2017’

Cultuur

Veem Huis – Presentatie Fair Practice Code

Bij het Veem Huis in Amsterdam is altijd wel iets leuks om te doen. Vanavond wordt de eerste versie van de Fair Practice Code gepresenteerd in Veem Huis voor Performance. Na een openingsstatement door Felix Rottenberg (voorzitter bestuur van de Amsterdamse Kunstraad en van Nieuw Geneco) en verhalen uit praktijk door kunstenaars, wordt het publiek onder leiding van Rune Peitersen uitgedaagd om concreet met de Fair Practice Code aan de slag te gaan.

Dinsdag 3 oktober 2017 / va. 19.00 / meer info

Brakke Grond – Yinka Kuitenbrouwer

Yinka Kuitenbrouwer verdiepte zich maandenlang in de leefwereld van jongvolwassenen met psychische problemen. Vanuit een grote nieuwsgierigheid naar de mens en zijn gedrag, brengt ze ieders unieke kijk op de werkelijkheid in kaart.

Dinsdag 3 en woensdag 4 oktober / va. 20:30 / meer info 

Boom Chicago – Open Mic Night in English

Een avondje voor opkomend talent. “Bring your friends or Tinder-date(s)”, aldus de Organisatie.

Dinsdag 3 oktober / 20:00 / meer info

DeBalie – Willen we vergeten of herinneren?

Op een koele dag stuiten bouwvakkers tijdens werkzaamheden op een 18e eeuws kerkhof met botten van duizenden lichamen van slaven van de Hollandse VOC. Met de lichamen rijst de vraag wat er mee moet gebeuren? Doorbouwen, onderzoeken of herbegraven? De theatervoorstelling What Remains duikt in het pijnlijke slavernijverleden van Kaapstad. Na de voorstelling gaat Nancy Jouwe in De Balie in gesprek met Patricia Kaersenhout, Gideon ‘Gikkels’ Everduim en Jay Pather over hoe Nederland om moet gaan met zijn koloniale verleden en slavernijgeschiedenis.

Dinsdag 3 oktober / 20:00 / meer info

Bimhuis – WORKSHOP & SESSION

Gratis toegankelijk voor musici en publiek. Alle instrumenten (dus ook stem) zijn welkom, inschrijving vooraf is niet nodig. Musici die de workshop volgen dienen om 20:00 speelklaar aanwezig te zijn. Het is ook mogelijk om eerst een keer te komen kijken en luisteren zonder zelf mee te spelen.

Dinsdag 3 oktober / 20:00 / meer info

Theater Bellevue -Dans op Dinsdag: We Are Nowhere Else But Here

Deze voorstelling is onderdeel van Dans op Dinsdag. In We Are Nowhere Else But Here, pakt internationaal gelauwerd choreograaf en voormalig artistiek leider van Noord Nederlandse Dans Stephen Shropshire, de complexe uitdagingen van co-existentie aan.

Dinsdag 3 oktober / 20:30 / meer info 

Stedelijk museum – CARLOS MOTTA

Carlos Motta: The Crossing is een in opdracht van het Stedelijk vervaardigde tweedelige installatie met video’s en objecten. Carlos Motta (Bogotá, 1978) toont videoportretten van elf LHBTQI-vluchtelingen, waarin zij praten over hun ervaringen voor, tijdens en na de vlucht vanuit hun geboorteland naar Nederland. Hun aangrijpende verhalen maken duidelijk wat het betekent om te moeten leven met homofobie en transfobie, in culturen waar onderdrukking en discriminatie het nagenoeg onmogelijk maken om uit te komen voor genderidentiteit en seksuele geaardheid.

Dinsdag 3 oktober t/m 21 jan / 10:00 – 18:00 / meer info

Toomler – Open Podium

Open Podium op dinsdag! Een avond waarop waaghalzen stand-uppen uitproberen en comedians van Comedytrain en aspirant-leden nieuw materiaal testen. De show duurt tot 22:30 ongeveer. Op dinsdag is het Burger Tuesday! Voor € 9,- extra krijg je een (vega)burger bij je entreekaartje. Tot 23:59 de dag voor de show online te koop.

Dinsdag 3 okt / 20:30 / meer info

Pakhuis de Zwijger – Stad zonder grenzen

Hoe zorgen we dat Amsterdam een inclusieve stad wordt die toegankelijk is voor iedereen? Reizen met het openbaar vervoer, naar school gaan, wat leuks doen of even een boodschap om de hoek; voor mensen met een beperking zijn deze alledaagse taken een hele opgave. Volgens het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking moet iedereen ongeacht zijn of haar beperking mee kunnen doen in de maatschappij. Hoe zorgen we voor eerlijke kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking?

Dinsdag 3 oktober / 18:00 / meer info 

Bioscoop 

Kingsman: The Golden Circle (2017)

Kingsman: The Secret Service liet ons kennismaken met Kingsman – een onafhankelijke, internationaal opererende veiligheidsdienst die met de grootst mogelijke discretie werkt. Het doel: de wereld veilig maken. In Kingsman: The Golden Circle, krijgen deze helden te maken met een nieuwe uitdaging. Als hun hoofdkwartier verwoest wordt, en de wereld gegijzeld, leidt hun reis hen tot de ontdekking van een bondgenoot in de Verenigde Staten, Statesman genaamd, die op dezelfde dag opgericht werd. In een nieuw avontuur, dat de kracht en flexibiliteit van de agenten op de proef stelt, moeten beide (geheime) organisaties de samenwerking aangaan om een meedogenloze gezamenlijke vijand te verslaan, om de wereld te redden, iets dat een gewoonte geworden is voor Eggsy.

Dinsdag 3 oktober / diverse tijden / Draait in: Pathé Arena, City, de Munt en Tuschinski

VTA TIP 

Weleens gezwommen in het Zuiderbad? Met stip het mooiste bad van de stad. Check hier de openingstijden.

Heb jij of weet ook iets leuks om te doen? VTA hoort het graag. Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: wat te doen in Amsterdam op maandag 16 oktober 2017