Wat te doen in Amsterdam op dinsdag 10 oktober 2017

Wat te doen in Amsterdam op dinsdag 10 oktober 2017
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op dinsdag 10 oktober 2017

Vandaag is het de dag van de Duurzaamheid. Ja, dat wist je niet hé? Wij hebben het ook niet op de kalender staan, hoor. We kwamen het toevallig tegen. Door heel Nederland vinden op deze duurzame herfstdag, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats. Samen wordt er getoond dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is. Op deze duurzame dag stelden wij weer een lijstje samen ‘Wat te doen in Amsterdam op dinsdag 10 oktober 2017’. Maak er een fijne dag van.

VTA TIP

Pakhuis de Zwijger – Trouw Duurzame 100 _ De lijst van 2017

Wie is de meest duurzame ondernemer, CEO, wetenschapper, politicus, architect of activist van 2017? Trouw publiceert jaarlijks de Duurzame Top 100: een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid en natuur. Op de Dag van De Duurzaamheid presenteren we deze Duurzame 100 met inspirerende verhalen en interviews. Met als hoogtepunt de bekendmaking van de aanvoerder van de lijst.

Dinsdag 10 oktober / va. 20.00 / meer info 

Museum 

Pakhuis de Zwijger – Museum om de Hoek 6 – Het Participatory Museum – deel 3

Bij Pakhuis de Zwijger zijn toch altijd wel leuke en interessante dingen te doen. Vandaag is de derde bijeenkomst van Museum om de hoek over het participatiemuseum. De vraag die centraal staat is: “Een participatiemuseum, hoe doe je dat?’ Hoe werk je samen met de mensen van een project of andere musea?

Dinsdag 10 okt / va. 20:00 / meer info  

Theater

Podium Mozaïek – Marmoucha – Enkele reis (try-out) – Muziektheater

Enkele Reis is een muziektheatervoorstelling over vriendschap en radicalisering en schetst een realistisch beeld van de sfeer in de Nederlandse grootstedelijke buitenwijken en is bedoeld als tegenwicht voor de bekende mediaclichés.

Dinsdag 10 okt / va. 20:15 / meer info  

Theater Bellevue -Dans op Dinsdag: DayTime Moon

Deze voorstelling is onderdeel van Dans op Dinsdag

Dinsdag 10 oktober / va. 20:30 / meer info

Stadsschouwburg – Para

Na hun internationaal bejubelde theaterhit Missie (dit jaar voor het 8e jaar in de schouwburg te zien) maakten auteur David Van Reybrouck, acteur Bruno Vanden Broecke en regisseur Raven Ruëll een nieuw stuk. In Para is een oud-militair aan het woord en net als bij Missie waren de recensenten zonder uitzondering overrompeld.

Dinsdag 10 oktober / 20:30 / meer info 

Debat

De Balie – Is milieuzorg en natuurbehoud een zaak van iedereen?

Op 10 oktober spreekt Marina Silva, de voormalig minister van milieu in Brazilië en presidentskandidaat voor 2018 over de drastische maatregelen die zij trof om het Amazonegebied te beschermen.

Dinsdag 10 oktober / 17:00 / meer info 

Uitgaan

Sugarfactory – Techno Tribe

Techno Tuesday met Zett Feral, Wakefield dj, Nikolay Kirov, Antoni Andonov, Visuals by N-Vision.

Dinsdag 10 oktober / va. 23:30 / meer info 

Talkshow

Pakhuis de Zwijger – What’s Up? 99 _ Conversation starters

Wat zetten Pancake Adventures, The Folks Magazine, Jankbier en Room for Concepts in als conversation starters? Hé, ken ik jou niet ergens van? Pakhuis De Zwijger’s What’s Up? is dé talkshow van en voor creatieven en ook deze maand delen vier makers de ins en out over recent werk.

Dinsdag 10 oktober / 20.00 / meer info 

Bioscoop

Film – MUJER FANTASTICA, UNA

Marina is een serveerster die wat extra verdient als zangeres in een nachtclub. Als haar oudere vriend overlijdt, komt haar leven overhoop te staan.

Dinsdag 10 oktober / div. tijden / Cinecenter, De Filmhallen, Filmtheater Rialto, the Movies

De Uitkijk – DE DUISTERE DINSDAG // Se7en (1995)

Een spannende film over de criminele activiteiten van een psychopathische moordenaar, tegen de achtergrond van de donkere steegjes in New York.

Dinsdag: 10 oktober: / 22.00 / meer info 

Weersvoorspelling 

Vaak bewolkt en soms wat regen, maar op het moment van schrijven zien we ook een zonnetje.

Fijne dag allemaal.

vrijetijdamsterdam.nl