Vuurwerkshow Museumplein van Electric Fireworks dit jaar nóg grootser en uitgebreider

De Vuurwerkshow Museumplein is dit jaar nog grootser en uitgebreider. Het plein in Zuid verandert op 31 december wederom in het decor van Electric Fireworks. Dit jaar is het programma op het Museumplein uitgebreid met Electric Fireworks Junior, een voorprogramma én vindt er een traditionele vuurwerkshow plaats in Nieuw-West, ter hoogte van de Sloterplas. Ook is er een speciale samenwerking met VSL, het Nationaal Metrologisch Instituut, dat de Nederlandse nationale standaard voor tijd met vier atoomklokken beheert.

Iconisch bouwwerk

“Met een nieuw ontworpen en speciaal gemaakt iconisch bouwwerk van 60 meter breed, 30 meter hoog en behangen met 3,5 kilometer LEDverlichting maken wij op 31 december vuurwerk na met meer dan 37.000 lichtpuntjes én gaan we als enige in Nederland exact om 00:00 uur 2024 in”, laat Gioia van Zetten enthousiast weten namens de organisatie.

Vuurwerkshow Museumplein van Electric Fireworks dit jaar nóg grootser en uitgebreider
De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang

Uitbreiding

Voor de jongste onder ons die om 00:00 uur niet aanwezig kunnen zijn, is er vanaf 18:45 uur een speciale show; Electric Fireworks Junior. De kinderen gaan samen met host Edson da Graça op een spannend avontuur, waarbij ze stiekem de klok vooruit moeten spoelen naar 00:00 uur door verschillende opdrachten uit te voeren. De laatste 10 seconden kunnen ze uiteraard luidkeels mee aftellen en precies om 19:00 uur barst de spectaculaire licht- en vuurwerkshow los, welke is geprogrammeerd op de grootste kids hits. Dan barst het feest vanaf 22:30 uur wederom los, met een muzikale tijdreis waarin alle grootste muzikale tijdperken, genres en artiesten aan bod zullen komen. De muzikale tijdreis zal worden ondersteund door diverse live acts. Ook na afloop van de 00:00 uur show, heeft men genoeg tijd om de nieuwjaarswensen uit te spreken naar elkaar, tijdens de afterparty (tot 00:30 uur). Ook in Nieuw-West trappen we het nieuwe jaar in met een prachtige traditionele vuurwerkshow ter hoogte van de Sloterplas. Hier zijn bezoekers vanaf 23:45 uur welkom om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden.

Precies om 00:00 uur het nieuwe jaar in

Ook nieuw dit jaar is de samenwerking tussen Electric Fireworks en VSL Delft, het Nationaal Metrologisch Instituut, dat de Nederlandse nationale standaard voor tijd met vier atoomklokken beheert. Deze standaard is opgenomen in een wereldwijd netwerk waarmee de internationale tijdschaal (UTC) en de tijdsduur van de seconde bepaald worden, zodat we tot op een nanoseconde nauwkeurig weten hoe laat het is. Deze samenwerking is om ervoor te zorgen dat we op het Museumplein, waar ook dit jaar de grootste aftelklok van Nederland wordt gebouwd, het meest precies het nieuwe jaar in gaan. Organisator Klaas Rohde: “De tijd is helemaal niet zo gewoon als wij over het algemeen denken. Het is zelfs zó bijzonder dat iemand hier dagelijks mee bezig is. Voor ons is de tijd natuurlijk ook ontzettend belangrijk tijdens Electric Fireworks. De tijd is als het ware de hoofdrolspeler, hetgeen waar alles om draait. Daarom hebben wij bij de creatie van Electric Fireworks ervoor gekozen om een grootse countdown show te maken en uiteraard uit te pakken tijdens het 00:00 uur moment. Door samen te werken met VSL kunnen wij hier nóg een dimensie aan toevoegen, en gaan wij op het Museumplein met méést precies het nieuwe jaar in.”.

Live te volgen

Electric Fireworks vanaf het Museumplein is ook vanuit huis te bekijken. Vanaf 22:30 uur zal Videoland live het voorprogramma, de countdown show en het 00:00 uur moment uitzenden. Daarnaast zullen RTL 4, 5, 7, 8 & Z vanaf 23:55 uur live inschakelen naar het Museumplein, zodat ook op alle RTL-zenders de show te bewonderen is. Deze uitzendingen zullen live vanaf het Museumplein worden gepresenteerd door Jamai Looman.

Lees ook: Overzicht vuurwerkshows Amsterdam Oud en Nieuw 2023-2024