Urban dansvoorstelling Rebound in januari in première

Urban dansvoorstelling Rebound in januari in première

Urban dansvoorstelling Rebound in januari in première

Op 11 en 12 januari 2019 gaat de urban dansvoorstelling Rebound in première in Theater Bellevue gevolgd door een landelijk tournee. Rebound is een voorstelling van choreograaf Alida Dors die met haar eigen Amsterdam based urban dansgezelschap BackBone voorstellingen maakt voor in het theater en in de publieke ruimte.

Rebound is een hedendaagse hiphop dansvoorstelling

Heb jij de veerkracht om, wanneer alles je is afgenomen, jezelf opnieuw te hervinden en hoe doe je dat? Rebound is een hedendaagse hiphop dansvoorstelling voor en over de doorzetters onder ons. Choreograaf en socioloog Alida Dors neemt Rebound (2005) van Conny Janssen als vertrekpunt voor haar nieuwste hedendaagse hiphop dansvoorstelling. Net als Conny onderzoekt Alida het thema ‘veerkracht’ en geeft daar met de toevoeging van het thema ‘identiteit’ haar eigen draai aan. In een decor van trampolines worden spectaculaire luchtsalto’s en breakdance moves afgewisseld met strakke bewegingen uit de moderne dans. Zes dansers en een live muzikant maken in deze rauwe en tegelijkertijd fijngevoelige voorstelling de rek van de mens voelbaar.

Over BackBone – Alida Dors

Choreograaf en socioloog Alida Dors stond met grote sterren als P.Diddy en Usher op het podium. Sinds 2013 leidt zij haar eigen dansgezelschap BackBone. Hiphop is de bron van haar werk en in haar voorstellingen zoekt ze altijd avontuurlijke ontmoetingen met andere disciplines op. Door de urban danstaal te vermengen met moderne dans, muziek, spoken word en video ontwikkelt zij haar eigen danstaal die de kernwaarden van hiphop uitdraagt. Haar voorstellingen zijn een energieke oproep tot (zelf)reflectie en bewustwording van ons aandeel in de samenleving. Deze maatschappelijk kritische houding is een belangrijke voedingsbodem voor Alida, die naast choreograaf ook socioloog is. De mens en zijn gedrag zijn daardoor vanzelfsprekend de kern van haar werk.

vrijetijdamsterdam.nl