Back 2 the 90s Outdoor maakt deel line-up bekend
Foto: back to the 90's

Back 2 the 90s Outdoor heeft donderdagmiddag haar line-up bekend gemaakt. Het muziekfestival vindt zaterdag 4 juli 2020 plaats in ’t Leijpark in Tilburg. Tijdens deze nieuwe en onvervalste editie betreden onder andere 3T, Toy-Box, DJ Paul Elstak, Ch!pz én DJ Jean één van de Brabantse stages.

Het succesvolle buitenfestival wordt alweer voor de achtste keer georganiseerd. Naast eerdere maken ook de Party Animals hun opwachting. Tijdens het dance-festijn verschijnen er twee stages: één gericht op de muziek uit de jaren negentig van de vorige eeuw, terwijl op de andere stage vooralhits uit het begin van dit millennium te beluisteren zijn.

Michael Jackson

Tarryl, TJ en Tay zijn de zonen van Tito en neven van wijlen Michael Jackson. Zij zetten als 3T hun eerste muzikale stappen aan het einde van de jaren tachtig, maar braken in 1995 echt door in Europa met de single Anything. Ze kwamen diverse keren in de Top 10 van de hitparades terecht, onder meer met twee singles die ze samen met oom Michael maakten.

Tussen 1997 en 2004 was het relatief stil rondom de gebroeders, maar in 2004 volgden nog twee hits. Vervolgens verdwenen ze enigszins uit de schijnwerpers, om een comeback te plannen in 2009, die echter niet doorging vanwege het overlijden van Michael. In 2015 kwam de comeback er alsnog en sindsdien reizen de mannen weer de wereld over.

Toy-Box maakte aan het einde van de jaren negentig een stormachtige carrière door. In 1999 behaalde het Deense duo een tweede plaats met de debuutsingle Tarzan & Jane. De opvolger Best Friend stond gedurende vier weken op de eerste plaats, maar daarna was het succes minder groot en gingen zanger Amir El Falaki en zangeres Anila Mirza hun eigen weg.

De handen zijn weer ineengeslagen

Amir als dansleraar en Anila solo onder de artiestennaam Aneela. Nu hebben zij de handen weer ineengeslagen. 3T en Toy-Box zijn te vinden op de 90s stage waar ook DJ Paul Elstak, Dune, Party Animals, Cappella, en Klubbheads vs DJ BoozyWoozy zijn te vinden.

De zero’s stage wordt beklommen door Ch!pz, The Sunclub, Jeckyll & Hyde, Brooklyn Bounce, DJ Jean en Mad’House. Ch!pz maakte furore tussen 2003 en 2010. De groep werd geformeerd na enkele auditierondes en bleek een gouden greep.

Nummer 1-positie en platina status

De eerste single Ch!pz in Black behaalde direct de nummer 1-positie en de platina status. De opvolger Cowboy haalde ook de eerste plek. Tot 2010 werd met wisselend succes opgetreden, waarna het management een streep onder Ch!pz zette.

De leden wilden door maar kwamen daar niet uit met het management. Tot 2018 was Ch!pz van het toneel verdwenen, maar na de toen aangekondigde terugkeer bleken de leden het optreden nog niet verleerd.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Menno de Jong vermaakt publiek in de Westerunie