Daley Blind, foto door Andre Weening/Orange Pictures)

Donderdagavond versloeg Nederland in het tweede EK-groepsduel tegenstander Oostenrijk met 2-0. In de Johan Cruijff ArenA waren Memphis Depay en Denzel Dumfries de doelpuntenmakers. Na het laatste groepsduel, maandag tegen het reeds uitgeschakelde Noord-Macedonië, kan Oranje zich vol richten op zondag 27 juni. Dan staat namelijk om 18.00 uur in Boedapest een treffen met de nummer drie uit poule D, E, of F op het programma. Vrije Tijd Amsterdam nam na Nederland – Oostenrijk een kijkje in de online kranten.

Telegraaf

De sportredactie van de Telegraaf lijkt overuren te maken tijdens het EK VOETBAL 2021. De kritische houding ten opzichte van de bondscoach en Oranje lijkt plaatst te hebben gemaakt voor iets positievere berichtgeving.

“Hoewel het spel nog niet top is, heeft het Nederlands elftal de smaak wel al goed te pakken dit EK. Na de zege van zondag op Oekraïne (3-2) werd donderdag ook gewonnen van Oostenrijk. Daarmee is de ploeg van bondscoach Frank de Boer al zeker van een plek bij de laatste zestien”, aldus de Telegraaf.

Volkskrant

“Oranje met een zesje voor vlijt door naar de achtste finales van het EK”, is de koptitel van de Volkskrant.

“Armoedig voetbal gaat bij het Nederlands elftal gepaard met weelderige resultaten. Die sportieve vorm van winstmaximalisatie brengt het elftal van Frank de Boer al na twee duels in de achtste finales van het EK.

Vlijtig zijn ze zeker, de mannen van Oranje, hartverwarmend werklustig zelfs. Alleen met voetbal blijft het behelpen, ondanks de tweede zege in Amsterdam, nu dus op Oostenrijk met 2-0, nadat eerder Oekraïne was verslagen.”

Parool

“Zorgeloos en zakelijk verzekerde Oranje zich donderdagavond van de groepswinst in poule C, dankzij een 2-0 overwinning op een pover Oostenrijk. Memphis Depay en Denzel Dumfries maakten de goals in Amsterdam. Een gunstige route lonkt: pas over tien dagen begint het echte werk in Boedapest”, aldus het Parool.

Algemeen Dagblad

“Het Nederlands elftal heeft zich door de 2-0 zege op Oostenrijk als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales. Maandag volgt nog de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië en dan vertrekt de formatie van bondscoach Frank de Boer uit Amsterdam. Volgende locatie: de Puskás Aréna in Boedapest.

De wedstrijd wordt op zondag 27 juni om 18.00 uur gespeeld voor volle tribunes, want in het stadion in Boedapest zijn maar liefst 55.000 toeschouwers welkom. Dat lijkt goed nieuws voor de Oranje-fans, want dinsdag bij Hongarije-Portugal waren er duizenden Portugese supporters aanwezig. Voor Hongarije geldt momenteel code geel”, schrijft het AD.nl.

Trouw

Het werd voor het publiek dus opnieuw een vrij vrolijk feestje in de Johan Cruijff Arena. Eén man vierde dat bij de goals eenzaam in zijn doel, zoals hij dat gewend is, Maarten Stekelenburg. Hij zag vooral van een afstandje hoe het Nederlands elftal nooit se­rieus in de problemen kwam tegen Oostenrijk.

Het gevolg is dat Oranje nu al winnaar van groep C is. De tickets voor Boedapest kunnen worden besteld.