Voorbeschouwing: Zomer Open Toernooi A.S.T.P.V Chip & Charge
Leden van de open toernooi commissie

Vrije Tijd Amsterdam is dagelijks op zoek naar leuke verhalen in Amsterdam. In dat kader mag een verhaal over het Zomer Open Toernooi van A.S.T.P.V. Chip & Charge zeker niet ontbreken. We stelden een aantal vragen aan de toernooicommissie. 

Wilt u de vereniging Chip & Charge eerst eens introduceren?

“A.S.T.P.V. Chip & Charge is voor alle studenten die sport en gezelligheid willen combineren. Het is de perfecte vereniging voor tennissers en padellers van alle speelsterktes, van beginner tot gevorderde. Chip & Charge biedt de mogelijkheid om competitie te spelen op verschillende niveaus op zaterdag of zondag. Daarnaast zijn er vele extra activiteiten zoals toernooitjes, clubavonden, interne competitie, borrels en uitstapjes naar bekende toernooien.”

Competitie en trainingen

“Wij bieden een voorjaar- en najaar competitie aan op zaterdag en zondag. Daarnaast wordt er getraind op maandag-, dinsdag- en zondagavond en overdag op maandag en dinsdag.”

Tennis- en padelbanen

“Onze vereniging is gevestigd op het tennis- en padelpark van het USC. Hier gebruiken we de 8 tennisbanen en 2 padelbanen. In het clubhuis staat onze eigen bar waar we de heerlijkste biertjes tappen!”

Hoe ziet het programma van het Zomer Open Toernooi 2023 eruit?

“Ons open toernooi loopt van 5 t/m 13 augustus. Er wordt op alle dagen zowel ’s avonds als overdag getennist en gepadeld. Naast de sportwedstrijden hebben we ook elke dag andere leuke activiteiten. Wat die activiteiten zijn en op welke dag ze plaatsvinden, maken we later bekend via onze Instagram-pagina. Ook kan je op onze vereniging altijd lekker blijven hangen om een drankje te nuttigen en een duik nemen in de jacuzzi.”

Wie zijn de deelnemers van het Zomer Open Toernooi?

“Iedereen die lid is van de KNLTB kan zich opgeven als deelnemer. Het grootste gedeelte van onze deelnemers bestaat uit mensen van de eigen vereniging, simpelweg omdat dit één van onze favoriete activiteiten is van het jaar, dus iedereen meldt zich aan. Daarnaast hebben we ook een clubje mensen die elk jaar vanuit de andere studenten tennisverenigingen uit het land komen. Dan hebben we ook veel deelnemers die hier uit de buurt van Amsterdam Oost komen en gezellig mee doen.”

Zijn er ook hoogtepunten uit eerdere edities van het Zomer Open Toernooi te vermelden?

“Elk jaar houden we op de woensdag een biercantus. Dan zingen we mee met allerlei liedjes en drinken we tussendoor onze biertjes leeg. Ook hebben we tijdens het toernooi een buitenbar staan, dit wordt georganiseerd door een groep enthousiaste mannen van de vereniging. Zij organiseren elk jaar ook een bijzondere activiteit. Vorig jaar was dit een opblaasbaar kasteel waar we in konden raven. Andere jaren hebben ze een schuimfeest georganiseerd.”

Voorbeschouwing: Zomer Open Toernooi A.S.T.P.V Chip & Charge

Wat is het verschil tussen tennis en padel?

“Bij padel speel je alleen maar in dubbelteams. Het veld is kleiner dan een tennisveld en padel heeft glazenwanden. Bij padel kan je langere rally’s hebben omdat de bal steeds weer het veld in kan stuiteren.”

Zijn er ook andere activiteiten die georganiseerd worden?

“We organiseren veel andere activiteiten dan competitie en training zoals: clubkampioenschappen, tossavond, borrels, grootse feesten, liftwedstrijd, wintersportreis, (Groot) Nederlandse Studenten Kampioenschappen en we bezoeken toptoernooien zoals Roland Garros.”

Kunt u Chip-Out eens toelichten?

“Chip-Out is de reünisten club van Chip & Charge! Deze club is opgericht voor alle oud-leden van Chip & Charge om een paar keer per jaar weer even bij elkaar te komen. Om gewoon weer even een toernooitje te spelen of een biertje te drinken.”

Is er bij de vereniging ook een mogelijkheid voor een gezellig hapje en drankje?

“Wij hebben een eigen bar, waardoor er zeker veel drankjes te drinken zijn. Daarnaast hebben wij bij de competitie elk weekend een broodje van de week en staat onze hoofdsponsor Jorevents elke zaterdag tijdens de competitie op het park. Tijdens ZOT staan ze de hele week op het park. Daarnaast hebben we nog onze fantastische kookcommissie, die eens in de zoveel tijd een lekker maaltijdje maakt voor lage kosten.”

Ten slotte

“Schrijf je vooral in voor ons zomer open toernooi!”

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam