VOC blijft jagen op de koppositie
Archieffoto van VOC speelster Kim Molenaar in actie. Foto credits: Henk Seppen/Orange Pictures

De handbalsters van VOC Amsterdam blijven in de Eredivisie jagen op de koppositie. In sporthal Elzenhagen in Amsterdam Noord versloeg de ploeg van trainer Rachel de Haze tegenstander JuRo Unirek VZV. Na een ruststand van 13-12 werd het uiteindelijk 31-23 in het voordeel van de Amsterdammers. Na de zege op JuRo Unirek VZV werd Kim Molenaar uitgeroepen tot Woman of the Match.

De uitslag betekent voor de groen/zwarte talentenploeg alweer de vijfde overwinning op rij. In totaal werd er dit seizoen zes keer gewonnen. De enige wedstrijd die werd verloren was tegen koploper Venlo. VOC heeft op dit moment twee punten achterstand op de Limburgers.

Isa Ternede

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat VOC-speelster Isa Ternede succesvol is geopereerd. Het VOC-talent stond al een tijdje met een knieblessure langs de kant. Zij komt dit jaar niet meer in actie en heeft maanden nodig om te relativeren.

VOC speelt zaterdag 13 november in Volendam tegen de plaatselijke handbalclub. De wedstrijd in het palingdorp start om 21:00 uur.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam