VOC Amsterdam verlengt contract Rachel de Haze met 2 jaar
Foto via VOC Amsterdam

Handbalvereniging VOC Amsterdam en Rachel de Haze hebben hun bestaande overeenkomst met 2 jaar verlengd, de huidige overeenkomst liep tot deze zomer. De nieuwe overeenkomst betreft een 2-jarige verlenging met daarna nog één optie jaar. Dat schrijft de club uit Amsterdam-Noord in een persbericht.

Het eerste jaar als hoofdtrainer was voor alle partijen aftasten, maar is goed bevallen. Doelstellingen voor Rachel de Haze waren duidelijk; de talentvolle jeugdlichtingen klaarstomen voor de senioren en speelsters uit de selectie opleiden voor de volgende stap in hun carrière en daarmee (weer) meedraaien in het linker rijtje van de Eredivisie. En omdat het bouwen aan een nieuw team nu eenmaal tijd kost, werd de “prestatie-lat”, niet al te hoog gelegd.

Openstaan voor kritiek en ondersteuning

Rachel zelf over haar contractverlenging: “In het begin was het flink aftasten, zeker omdat ik met een aantal meiden nog in het veld heb gestaan. Ook was het even lastig om mijn fanatisme te doseren. Ondanks dat het een teamsport is, heb je wel te maken met individuen, die ieder verschillend reageren op mijn coaching en aansturing. Maar door open te staan voor kritiek en ondersteuning te hebben van ervaren mensen van zowel binnen als buiten de club, word je heel snel volwassen als trainer/coach.

Ontwikkelingen van de selectie

“Gezien de ontwikkeling van de selectie, de ambitie van de club, de samenwerking met de volledige technische staf en het vertrouwen hetgeen de vereniging naar mij uitspreekt, heb ik besloten mijn contract te verlengen, maar ook mijn werkzaamheden binnen de vereniging verder uit te bereiden.”

Starten met een nieuw opleidingsplan

“VOC gaat het komende seizoen met een nieuw opleidingsplan starten. Het plan is op topsport gericht waarin veel aandacht is voor individuele, mentale en fysieke ontwikkeling. Maar ook zaken als voeding en maatschappelijke ontwikkeling zijn hierin belangrijk. In het topsportprogramma, hetgeen start vanaf de D-jeugd, zal ook veel aandacht zijn voor de opleiding van keepers. De plannen die wij voor de toekomst van VOC hebben zullen wij binnen een aantal weken naar buiten brengen.”

Rust en duidelijkheid

André Zeldenthuis, voorzitter van VOC Amsterdam, geeft aan dat het fundament in de afgelopen 10 maanden gelegd is en dat er een enorme jonge selectie staat die het eerste damesteam vormt en ook het talententeam. Omdat de competitie is stopgezet moet het eerste team haar kunnen nu tonen in de alternatieve competitie.

Trouwe sponsoren

De voorzitter hierover; “Het is voor alles en iedereen jammer dat de competitie is gestopt, maar wel totaal begrijpelijk. Vanaf dag één dat het weer mogelijk was om te trainen en te spelen, hebben wij als vereniging alles op alles gezet om dit ook voor de selectie mogelijk te maken. Het zeer strenge Corona protocol wordt hierbij gevolgd, maar kost de vereniging wel heel veel geld. Gelukkig hebben wij een groot aantal trouwe en fantastische sponsoren die dit mogelijk maken.

Sfeer en progressie

Ondanks alle Coronabeperkingen laat deze groep veel progressie zien. Verder heerst er een fantastische sfeer binnen de spelersgroep en ook de technische staf werkt fantastisch samen. Daarnaast is Rachel druk bezig met het opleidingsprogramma voor de jongste jeugd. Last but not least, Rachel ademt handbal, heeft een duidelijke toekomstvisie en is een prettig persoon om mee te werken”.

Met het vastleggen van Rachel heeft het bestuur getracht duidelijkheid te creëren naar speelsters, maar ook naar de buitenwereld.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam