VOC Amsterdam herpakt zich met verdiende zege tegen Quintus
VOC (links) en Quintus (rechts) voor de wedstrijd. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De handbalsters van VOC Amsterdam hebben zich zaterdagavond herpakt in de Eredivisie. Na het verlies van vorige week tegen Venlo in Limburg werd een terechte zege geboekt tegen Quintus. In Sporthal Elzenhagen eindigde het duel in 29-24 voor de thuisploeg. Bij rust was de stand al 16-10 in het voordeel van de Amsterdammers.

200 toeschouwers

Voor ongeveer 200 toeschouwers stond er binnen luttele minuten al een 3-0 voorsprong op het scorebord in Amsterdam-Noord. Quintus wist die achterstand gedurende de gehele wedstrijd niet meer om te buigen. De ploeg uit Kwintsheul drong zeker wel aan maar liep te vaak in het mes van de Amsterdamse ploeg. De ‘groen/zwarten’ toonden zich razendsnel in de omschakeling.

Kim Molenaar

Aan de hand van de onvermoeibare uitblinker Kim Molenaar speelde VOC 60 minuten lang met een doel: met een overwinning van het veld stappen. Molenaar zorgde ook voor een aantal goals net als andere speelsters zoals Lynn Kuipers, Zola Amsen, Laura Zeldenthuis, Pipy Wolfs en Jessie van de Ruit. VOC-routinier Michelle Goos scoorde onder andere met een mooi lobje en Romy Verweij stopte een penalty. VOC-keeper Senna van Galen was een ware sta in de weg voor Quintus.

Door de zege in de derde speelronde staat VOC nu op de vierde plek met 4 punten. Daarboven staan SEW en VZV met 5 punten. Venlo is lijstaanvoerder met 6 punten.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam