Uitzinnige Ajax-fans vieren 35e landstitel naast Johan Cruijff ArenA
Johan Cruijff ArenA. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Duizenden blije Ajax-supporters hebben zondagmiddag naast de Johan Cruijff ArenA de 35e landstitel gevierd. Het kampioenschap werd officieel binnen gehaald nadat Ajax tegenstander FC Emmen met 4-0 had verslagen.

Gejuich en vuurwerk

De eerste Ajax fanatiekelingen verzamelden zich al tijdens de eerste helft voor de AFAS Live op de Johan Cruijff boulevard. Vanaf de eerst goal klonk er op straat luid gejuich, vlogen er biertjes door de lucht en werd er vuurwerk afgestoken.

Verplaatsing door supporters

Nadat Ajax de vierde treffer tegen de touwen had geschoten verplaatsten de supporters zich naar het gedeelte tussen de Noordzijde en hoofdingang van het Amsterdamse stadion.

Tonen van de schaal

Na ongeveer drie kwartier wachten maakten de Ajax-spelers hun opwachting op het dek van de Johan Cruijff ArenA. Zij toonden de schaal en werden als echte kampioenen door een uitzinnige menigte, onder begeleiding van het nodige vuurwerk, op vrolijke wijze onthaald.

Voorkomen escalatie

Er was veel politie op de been. De Corona maatregelen werden niet nageleefd. Er werd echter voor gekozen om niet in te grijpen. Naar verluidt om escalatie te voorkomen. Op een kleine uitzondering na ontstonden er geen noemenswaardige problemen.

Klassieker

Aanstaande zondag gaat landskampioen Ajax op bezoek in Rotterdam. In Feyenoord-stadion De Kuip staat de ‘klassieker’ op het programma. De grote rivalen verschijnen om 14:30 uur aan de aftrap.

Gerelateerd -> Erik ten Hag verlengt contract bij Ajax