Amsterdam kan zich opmaken voor het Europees Kampioenschap. Oranje plaatse zich zaterdagavond door een 0-0 gelijkspel tegen Noord-Ierland voor het EK 2020. In de hoofdstad speelt de ploeg van Ronald Koeman drie wedstrijden. Het is alweer twintig jaar geleden dat er voor een officieel landentoernooi werd afgetrapt binnen de Nederlandse landsgrenzen.

Iets om naar uit te kijken

Na de deceptie van twee gemiste eindtoernooien kunnen de voetbalfans zich in de zomer van 2020 weer achter Oranje scharen en gaan kijken of de nieuwe generatie Oranje spelers zich naar de finale zal knokken. Menig voetballiefhebber zal reikhalzend uitkijken naar het Europees Kampioenschap, en terecht.

EK wordt door heel Europa afgewerkt

Het Europees kampioenschap wordt door heel Europa afgewerkt. In totaal zijn er twaalf speelsteden vastgesteld voor EURO 2020. Deze unieke toernooiopzet is tot stand gekomen doordat de het Europees Kampioenschap in 2020 haar zestigjarige jubileum viert.

Speelsteden

De speelsteden van EURO 2020 zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg. De openingswedstrijd wordt op 12 juni in Rome gespeeld en de halve finales op 7 en 8 juli in Londen. De finale vindt plaats op 12 juli.

Registratie

Fans kregen de mogelijkheid om zich tot 12 juli 2019 te registreren en de gewenste tickets aan te vragen om aanwezig te kunnen zijn bij één van de wedstrijden tijdens EURO 2020. Per duel konden er maximaal vier tickets worden aangeschaft.

Verkoopfase

In de eerste verkoopfase – die liep van 12 juni tot 12 juli 2019 – stelde UEFA 1,5 miljoen tickets beschikbaar voor het algemene publiek. Voor 12 augustus kreeg je bericht vanuit UEFA of je daadwerkelijk een ticket kunt aanschaffen. Alle officiële tickets worden uitsluitend online verkocht via één website: euro2020.com/tickets.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

EURO 2020 AMSTERDAM LANCEERT KORTE FILM

Wesley Sneijder benoemd tot Nederlandse Ambassadeur UEFA EURO 2020