Oranje met drie EK-zeges op zak naar Boedapest
Foto door Andre Weening/Orange Pictures

Oranje gaat met drie EK-zeges op zak naar Boedapest voor de achtste finale. De ploeg van bondscoach Frank de Boer versloeg in de Johan Cruijff ArenA tegenstander Noord-Macedonië met 0-3. Met de rust stond het 0-1 in het voordeel van Oranje. De eerste treffer kwam op naam van Memphis Depay. Wijnaldum maakte de tweede en derde goal.

Eerste helft

Het Nederlands Elftal was in de beginfase de betere ploeg. Toch was Noord-Macedonië dichterbij de openingstreffer. Trickovski scoorde maar zag dat zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Trajkovski schoot van afstand op de paal.

Depay scoorde namens Nederland nadat hij op maat was bediend door Malen. Eerdere mogelijkheden door Gravenberch, Malen, Depay en Dumfries leidde niet tot een voorsprong.

Tweede helft

In de tweede helft werd Wijnaldum de grote man van het Nederlands Elftal. De kersverse PSG-aanwinst tikte eerst binnen uit een voorzet van Depay en uit de rebound nadat diens inzet was gekeerd.

Wout Weghorst raakte in de tweede helft nog de lat. Daarna miste het nationale team nog een aantal kansen.

Frank de Boer gebruikte maandagavond in totaal 16 spelers. Quincy Promes maakte als invaller zijn eerste EK minuten. De invalbeurt van PSV-speler Gakpo betekende zijn eerste officiële opwachting in Oranje.

PS Check ook ons blog over EK VOETBAL 2021