Opmerkelijk: Aalsmeer zoekt samenwerking met Duitse clubs
Foto archief HSP / Patrick Dolkens

Green Park/Aalsmeer is met een even opmerkelijk als lofwaardig initiatief gekomen. De veelvoudig landskampioen heeft aan de Duitse handbalverenigingen een brief gestuurd met het voorstel om een onderlinge verbintenis aan te gaan. Dat schrijft Peter Lotman op de Nederlandse handbalwebsite Handbalstartpunt.

Doel van die samenwerking is om de talenten van die clubs bij Aalsmeer zich beter te laten ontwikkelen. En uiteraard, dat is de win-win situatie, dat de ploeg van trainer Bert Bouwer daardoor over talentrijke spelers uit ons buurland kan beschikken.

Het mes snijdt dus aan twee kanten en met die filosofie wil Aalsmeer zich nog steviger verankeren in de Nederlandse handbalcompetitie. Het biedt, zo schrijft het in de brief, een doelgericht Topsportprogramma voor 16- tot 21-jarige talenten. Met zes tot zeven wekelijkse baltrainingen, drie tot vier krachttrainingen, toptrainers, voedingsprogramma’s, sportmaaltijden, fysiotherapie, ondersteuning bij huisvesting en werkgelegenheid. Kortom: het hele scala van een professionele sportcultuur die al geruime tijd bij Aalsmeer bestaat.

Profloopbaan

Zij willen jonge, Duitse, talenten de mogelijkheid bieden in Nederland carrière te maken om zich op die manier voor te bereiden op een profloopbaan. Als pluspunten noemen ze verder de ligging vlakbij de Johan Cruyff Academie voor internationale studies en de beschikbaarheid van diverse universiteiten en hogescholen in het nabij gelegen Amsterdam.

Aalsmeer zal wellicht het verwijt krijgen, dat het nóg meer sterke spelers naar zich toetrekt. Maar de club maakt zich óók zorgen over het feit, dat steeds meer (te) jonge talenten vanuit Nederland naar buitenlandse competities vertrekken. De vraag naar Nederlandse spelers is de laatste tien jaar enorm toegenomen. En dat, zo merkt de clubleiding terecht op, heeft een negatief effect op het spelniveau in Nederland. Aalsmeer hoopt, dat talenten die in Duitsland niet kunnen worden opgeleid of een studie in het buitenland nastreven toch op het hoogste niveau actief kunnen zijn.

Samenwerking

De regerend landskampioen verwacht, dat door de samenwerking met de Duitse clubs het niveau van de BENE-League én eredivisie omhoog gaat. En dat daarmee tevens een bijdrage wordt geleverd aan de opleiding van de Duitse talenten. Als de goed opgeleide spelers zowel lichamelijk als geestelijk gerijpt zijn, kunnen ze sterker in de Duitse Liga terugkeren, is de verwachting. De Duitse verenigingen krijgen dan gevormde spelers terug en Aalsmeer kan zijn opleidingsinstituut verder uitbouwen en efficiënter gebruiken.

Een initiatief dat in elk geval aangeeft, dat Aalsmeer er alles aan doet om het handbal in Nederland te optimaliseren. En dat verdient waardering én ondersteuning.

Bron: Handbalstartpunt

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting