Nieuw opleidingsprogramma OTTO Workforce VOC/Amsterdam
Archieffoto. Foto credits: © Henk Seppen / Orange Pictures

‘OTTO Work Force / VOC Amsterdam heeft het bestaande jeugdopleidingsplan vernieuwd’

Door: VOC Amsterdam

Al vele jaren vinden jeugdige handbaltalenten de weg naar VOC om hun talenten nog verder te ontwikkelen. Naast het feit dat inmiddels veel kampioenschappen en nationale bekers zijn veroverd door ons 1e damesteam, speelt ons opleidingsteam in de 1e divisie mee om de prijzen en behoren onze jeugdteams tot de top van Nederland. Het is daarom dan ook niet vreemd dat veel van deze talenten worden geselecteerd voor de diverse nationale jeugdteams. En ook van het huidige Nationale team (wereldkampioen 2019) heeft de helft van de selectie een deel van hun opleiding genoten bij VOC.

Ondanks deze successen heeft het bestuur de technische staf verzocht om het huidige opleidingsprogramma eens goed onder de loep te nemen en ervoor te zorgen dat het programma voldoet aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van speltechnische aspecten, fysieke fitheid, gezondheid, voeding, medische zorg en maatschappelijk welzijn.

Met trots kan het bestuur nu melden dat de technische staf recentelijk het plan heeft gepresenteerd. In het plan zijn meegenomen de visie, missie en kernwaarden van VOC en heeft naast de algemene titel (Opleidingsplan jeugd) de subtitel meegekregen ‘Opleiden en groeien 2021-2024’.

Het nieuwe programma behelst niet alleen maar meer trainingsuren voor alle leeftijdscategorieën. Er zal ook specifieker worden getraind. Fysieke trainingen op basis van het Athletic Skills Model, maar ook individuele/positie specifieke trainingen. In het nieuwe programma zal ook meer aandacht worden gegeven aan de keepers.
De trainers zullen breder worden ingezet. Veel oud internationaals (o.a. Natasja Burgers, Elly-An de Boer en Jolanda Breugem) behoren, naast een aantal zeer ervaren trainers (o.a. George Dekeling en Jasper Dusee), tot de trainersstaf en ook hoofdtrainster Rachel de Haze zal trainingen gaan geven aan de jeugdteams.
Verder valt te melden dat VOC zeer nauw samenwerkt met topclubs uit het buitenland, is aangesloten bij Topsport Amsterdam en nauwe betrekkingen onderhoud met de opleiders van de handbalacademie.

Ook voor de allerjongste jeugd heeft VOC een nieuw jeugdplan opgesteld. Hierbij ligt naast de uitbreiding van het aantal trainingsuren de nadruk voornamelijk op de kwantiteit, met andere woorden ‘meer kinderen aan het handbal krijgen’.

Al deze veranderingen kosten veel extra geld en hiervoor hoeven wij niet bij de overheid aan te kloppen. Daarnaast willen wij handbal voor iedereen betaalbaar houden en daarom prijzen wij ons gelukkig met een zeer actieve sponsorcommissie die, ondanks de Corona crisis, in staat is gebleken, onze huidige sponsoren te behouden maar ook behoorlijk veel nieuwe sponsoren aan ons te binden. Nieuwe sponsoren blijven uiteraard van harte welkom ([email protected]).

Met deze nieuwe plannen hoopt VOC het niveau van dameshandbal in Nederland een boost te geven. Naast het feit dat jeugdige talenten uit de regio van harte welkom zijn om aan te sluiten ([email protected]), zijn ook ambitieuze trainers welkom om een kijkje in de keuken te nemen ([email protected]).

Persbericht OTTO Work Force / VOC Amsterdam

LEES OOK: OTTO Work Force/ VOC Amsterdam: “achterover leunen levert niets op”