Extra actief de winter in; 5 tips

Ben jij van plan om de komende winter lekker actief te zijn en misschien wel meer dan anders? Dat kunnen wij alleen maar stimuleren, want dit is hartstikke gezond. Hoe fijn is het om in de winter lekker buiten hard te lopen of te sporten, zeker als je dat gewoon in de buurt van jouw woonplaats kunt doen? In Amsterdam zijn er meerdere parken waar je lekker kunt sporten, dus doe dit ook vooral. Hoe blijf je lekker actief in de komende winter? We geven je graag vijf tips!

Slik vitaminen

Als eerste is het belangrijk om de juiste vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Aangezien je veel binnen zit in het koude seizoen en je sneller vatbaar bent voor virussen, zal je deze in de vorm van supplementen kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een multivitamine of laat je testen om te zien waar je meer van zou kunnen gebruiken. Zo weet je zeker dat je lichaam alles binnenkrijgt wat ze nodig heeft.

Scoor goede sportkleding

Een volgende tip om actief te blijven is door het aanschaffen van goede sportkleding. Er zijn altijd redenen te bedenken voor jezelf om niet te sporten, maar je uitrustig mag er zeker geen een zijn. Sterker nog, veel mensen krijgen juist extra zin om te sporten als ze goede sportkleding in huis hebben.

Kwalitatieve schoenen zijn en must

Als je veel gaat hardlopen of een specifieke sport gaat beoefenen, dan zijn goede schoenen echt een musthave. Goede schoenen voorkomen een blessure en zorgen ervoor dat jij veel langer door kunt gaan met meer comfort. Daarnaast zorgen goede schoenen ervoor dat jij veel meer zin krijgt om lekker te rennen. Investeer dus zeker in een paar goede sportschoenen. 

Eet gezond

Gezond eten is heel belangrijk en hier wordt gelukkig ook steeds meer aandacht aan besteed. Natuurlijk mag je heus nog wel eens een pizza eten of lekker uit eten gaan zonder al te veel na te denken, maar denk ook aan het nut van goede voeding. Je lichaam heeft nu eenmaal brandstof nodig en dit kun je het beste geven in de vorm van goede voeding.

Slaap voldoende

Tot slot is het belangrijk om voldoende rust te pakken tussen het sporten door. Je hebt namelijk energie nodig om actief te blijven, dus houdt een streng schema aan wat betreft je nachtrust. Vroeg naar bed gaan kan trouwens ook soms gewoon heel erg lekker zijn, dus probeer hier ook zeker van te genieten.