Ajax steelt de show tegen Borussia Dortmund: 4-0
Foto: Rob van Vliet

Ajax lijkt niet te stoppen in de Champions League. In de Johan Cruijff ArenA overklaste de ploeg van Erik ten Hag tegenstander Borussia Dortmund met maar liefst 4-0. Bij de rust stond het al 2-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Het is voor Ajax de derde overwinning in Groep C waar het fier aan de leiding gaat.

Ajax steelt de show tegen Borussia Dortmund: 4-0
Sfeerdoek voorafgaande aan de wedstrijd.
Foto: © Mike de Wit

Eigen goal Reus

Het begin was nog niet echt voor Ajax dat rommelig aan het duel begon. Totdat er bijna tien minuten gespeeld waren. Vanaf dat moment kwam Ajax beter in de wedstrijd. Daley Blind en Antony waren dichtbij de openingstreffer. Uiteindelijk kwam die eerste goal op naam van Borussia-speler Reus, die een vrije trap van Tadic met zijn achterhoofd schampte.

Fraaie treffer Blind

Ajax had de smaak te pakken en een kwartier na de openingsgoal lag de tweede treffer al in het net. Daley Blind aarzelde na een ‘een-twee’ met Haller niet, en schoot van afstand met buitenkant links raak. Ajax bleef goed voetballen en had mogelijkheden om de score uit te bouwen. Inzetten van onder andere Berghuis, Haller, Gravenberch en Mazraoui resulteerde niet een goal. Voor rust was Dortmund dichtbij een aansluitingstreffer. Pasveer pareerde echter een inzet van de slim weggelopen Dortmund-spits Haaland.

Sfeeractie in vak Borussia Dortmund.
Foto: Jose de Bruin

Knappe redding Pasveer

In de tweede helft ging Ajax door waar het in de eerste helft mee was geëindigd. Wel kreeg Haaland een tweede kans, die opnieuw werd gestopt door Pasveer. Na 57 minuten spelen zorgde Antony voor de derde Amsterdamse treffer. Haller zorgde voor de vierde treffer. De lange Ajax-aanvaller benutte een voorzet van Daley Blind met zijn hoofd, 4-0.

Uitwedstrijd in Dortmund

Op woensdag 3 november staat om 21:00 uur de uitwedstrijd in Dortmund op het programma. De ‘rood/witten’ worden in het ‘Signal Iduna Park’ gesteund door een uitvak met 3200 Ajax-supporters. Naast een wedstrijdkaart moeten supporters in bezit zijn van een bewijs van volledige vaccinatie. Ook een herstelbewijs of negatieve PCR-test van maximaal 72 uur in de vorm van een internationale QR-code volstaat.

Ajax tegen PSV

Voor de wedstrijd in Duitsland staat er in Nederland nog een mooi affiche op het programma. Op 24 oktober speelt de koploper om 16:45 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen PSV.