Ajax in vorm ontvangt niet te onderschatten FC Utrecht

Na de overwinning op Besiktas dinsdagavond in de Champions League, speelt Ajax aankomende zondag weer een competitieduel in de Nederlandse Eredivisie. Ajax ontvangt FC Utrecht in de eigen Johan Cruijff Arena en zal de uitstekende vorm van de laatste tijd een vervolg willen geven.

De mannen van trainer Erik ten Hag kwamen dinsdagavond goed voor de dag in de UEFA Champions League. Het Turkse Besiktas werd door doelpunten van Steven Berghuis en Sébastien Haller in de eerste helft met 2-0 verslagen. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat de nodige kansen werden gemist aan Amsterdamse zijde. De Nederlandse en buitenlandse kranten waren desalniettemin zeer te spreken over het spel van Ajax, dat zich met 2 overwinningen in 2 duels in een uitstekende uitgangspositie heeft gemanoeuvreerd in het Europese kampioenenbal.

Veel tijd om van de overwinning op Besiktas te genieten heeft Ajax echter niet. Zondagmiddag om 14:30 uur wordt er afgetrapt in het eigen stadion tegen het FC Utrecht van coach René Hake, vriend van Ajax-trainer Ten Hag. FC Utrecht staat na 7 wedstrijden op 14 punten, 5 minder dan koploper Ajax. Utrecht is een niet te onderschatten tegenstander. De Domstedelingen wonnen de afgelopen 2 wedstrijden overtuigend met 0-3 van NEC en met 5-1 van FC Zwolle. Desondanks is er op de pagina Eredivisie voetbal wedden voorspellingen van SportyTrader, waar voetbalspecialisten wedtips geven voor wedstrijden in de Nederlandse voetbalcompetitie, geen twijfel dat Ajax van Utrecht gaat winnen. Ajax verkeert namelijk in bloedvorm en is ongeslagen in de laatste 7 duels dat het in zowel Europa als Nederland speelde en verloor al 9 wedstrijden niet meer.

Ook de statistieken uit het verleden spreken in het voordeel van Ajax. Ajax won 4 van de laatste 5 duels tegen Utrecht in de eigen Arena, en speelde er 1 gelijk. Het laatste duel in de Arena in april 2021 eindigde in 1-1 door doelpunten van Simon Gustafson en Edson Alvarez. Voor Erik ten Hag is het een treffen met zijn oude club. De trainer van Ajax was van juli 2015 tot en met zijn overstap naar Ajax in december 2017 trainer van FC Utrecht, met huidig Ajax-spits Sébastien Haller als zijn aanvalsleider. Het publiek is in ieder geval al de grote winnaar. Net als tegen Besiktas zal de Amsterdam Arena helemaal vol zitten, iets waar veel voetbalsupporters lang naar uit hebben gekeken.

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting