Waarom het leuk is om JUMP freerun te bezoeken
Foto credits: JUMP Freerun

Vrije Tijd Amsterdam is iedere dag op zoek naar mooie verhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Gaetano Carretto, directeur van JUMP Freerun.

Wilt u JUMP freerun eerst eens introduceren?

“JUMP freerun is een freerun organisatie met freerun hallen in Amsterdam, Uithoorn, Den Haag, Heerenveen en Houten. Je leert er springen, klimmen, trucjes en alles over veiligheid rondom onze prachtige sport. Het is voor iedereen vanaf 6 jaar.”

Wie is de organisatie achter JUMP freerun?

“JUMP freerun kent een grote geschiedenis gezien het al meer dan 10 jaar bestaat. Momenteel wordt het gerund door Mark van Swieten (founder JUMP freerun) en Gaetano Carretto (founder van Freerun University). Beide organisaties zijn tijdens de corona crisis samengevoegd om er een sterker geheel van te maken.”

Wat maakt JUMP freerun zo leuk voor kinderen?

“Freerunnen is een individuele sport waar je oneindig veel mogelijkheden hebt en leuk met elkaar en van elkaar kan leren. Wat de JUMP freerun hallen zo speciaal maakt is dat ze allemaal professioneel zijn ingericht voor freerunning. Denk aan airbags, matten, airtracks, stangen en heel veel obstakels, alles wat je nodig hebt om freerunning veilig te kunnen oefenen. Onze trainingen zijn voornamelijk binnen, bij kampen en soms in de zomer gaan we wel eens buiten trainen.”

Wie zijn de docenten die training geven?

“Bij ons zijn alle docenten zelf ook freerunners die wij intern en extern laten opleiden tot goede coaches. Zo heb je een goede docent, maar ook iemand die zelf passie heeft voor de sport en ook nog eens toffe tricks kan laten zien.”

Wat kunnen kinderen van hun kinderfeestje bij JUMP freerun verwachten?

“Na een kinderfeestje ken je jouw grenzen, weet je hoe je veilig moet landen en hoe je nieuwe sprongen en tricks veilig kan doen. Daarnaast is het een onvergetelijke ervaring omdat je je angsten overwint, salto’s en toffe sprongen maakt. De jarige krijgt ook nog eens een JUMP freerun t-shirt en een bandje.”

Zijn er nog meer leuke dingen over JUMP freerun te vermelden?

“Wij organiseren door het jaar heen verschillende mega events voor leden en mensen van buitenaf. Van internationale kampen tot aan NK’s en kleinere jeugd events.”

Is er een mogelijkheid voor een gezellig hapje en drankje?

“Voor feestjes kan je snacks en taart bij boeken. Naast (gratis) koffie, thee en water voor de ouders hebben wij geen horeca op locatie aanwezig.”

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam