VOLLEYBALSTERS US AMSTERDAM DOEN ZICH ZELF TEKORT
Pharmafilter US vs Alterno. Photocredits: JohnsPictures.nl

VOLLEYBALSTERS US AMSTERDAM DOEN ZICH ZELF TEKORT

De volleybalsters van Pharmafilter/US Amsterdam hebben zichzelf, tijdens de eerste wedstrijd in ‘strijd om handhaving’, tekort gedaan. De ploeg van trainer Frank van Rooijen en assistent-coach Sebastien Da Paula speelde zaterdag thuis tegen Alterno. Het laatst genoemde team verliet de Amstelcampus met de winst, het werd 2-3.

En dat hadden de speelsters in de eerste twee sets die werden verloren grotendeels aan zichzelf te danken. Goed, Alterno had het betere van het spel, dat vooropgesteld. Maar, er werd ze vrijwel geen stro breed in de weg gelegd, doordat er door de Amsterdamse volleybalsters teveel foutjes werden gemaakt.

Zonde, zeker gezien de wederopstanding van de ploeg in de derde set, waarin de speelsters ‘ineens’ wél lieten zien dat ze het niveau aankunnen. Onder leiding van een ontketende Kelly Ackermans, geloof, teamspirit en aanmoedigingen van het thuispubliek, ontpopte de wedstrijd zich tot een boeiend schouwspel en kwam de ploeg uit Oost zelfs terug tot 2-2.

Blijkbaar was na de inhaalrace het vat leeg en stapte Alterno uiteindelijk als winnaar van het veld.

Zaterdag 9 maart spelen de volleybalsters uit Amsterdam Oost de uitwedstrijd tegen Apollo. Daarin zijn ze zeker niet kansloos, mits er vanaf het begin zo gespeeld wordt als in de derde en vierde set tegen Alterno.

vrijetijdamsterdam.nl

Meer foto’s van deze wedstrijd zien? Zie JohnsPictures.nl 

Volleybaldames US Amsterdam gebruiken laatste duel als voorbereiding op play-offs

Eredivisionist US Amsterdam toont spierballen en wint met 3-2

Pharmafilter US Amsterdam in actie tegen nummer 2 Eredivisie

US Amsterdam verliest eerste duel in nieuwe jaar