Spaarnestad is een hele warme club met de gezelligste kantine van Nederland
Marly bak in actie voor US. Photocredits: johnspictures.nl

Spaarnestad is een hele warme club met de gezelligste kantine van Nederland

Na maar liefst 14 mooie seizoenen bij eerste divisionist Spaarnestad verruilde de 23-jarige in Velserbroek geboren volleybalster Marly Bak haar oude club in voor een nieuw avontuur bij het sinds dit seizoen kersverse Eredivisieteam van US Amsterdam.

Van de 14 jaar Spaarnestad speelde Marly zes jaar in de dames 1 die uitkomen in de Eerste divisie. Ondanks dat de US aanwinst de sportieve overstap maakte van Haarlem naar Amsterdam blijft ze haar oude club in hart en nieren trouw. Marly: “Spaarnestad is een hele warme club met de gezelligste kantine van Nederland. Dat werd nog eens goed duidelijk nadat er afgelopen zaterdag bij onze openingswedstrijd tegen Sliedrecht zo’n 60 toeschouwers van mijn oude cluppie op de tribune zaten. Spaarnestad zal dan ook altijd blijven voelen als mijn club.”

Desondanks voelt de US nieuweling zich enorm op haar plek bij haar nieuwe club en kan ze het goed vinden met haar nieuwe teamgenoten. “Ik vind het hier echt top! Ik voelde me vanaf moment 1 welkom in mijn nieuwe team. Het zijn stuk voor stuk leuke meiden dankzij wie ik echt heel veel zin en vertrouwen heb in ons eredivisie-avontuur”, aldus Marly Bak over haar nieuwe team.

Marly vervolgt: “Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik eigenlijk wel hoger wilde gaan spelen. Er was echter elk seizoen wel iets om voor te blijven bij Spaarnestad. Totdat dames 1 uit elkaar dreigde te vallen en daar wellicht voor mij toch echt het moment kwam om voor het eerst in m’n leven voor een andere club te gaan spelen. Ik wist dat Pharmafilter US ook een leuke club is met een leuk eerste damesteam. Ik hoopte stiekem dat ik meetrainen in Amsterdam maar niks vond zodat ik weer een goed excuus had om in Haarlem te blijven. Ik had twee keer meegetraind en vond het fantastisch! Ook nu ben ik nog steeds erg blij met deze keuze.

Ik kijk terug op de eerste Eredivisiewedstrijd met een onwijs goed gevoel. Ik leefde enorm toe naar deze wedstrijd en toen het eenmaal zo ver was heb ik alleen maar genoten. Ik ben heel trots op wat we ondanks het verlies al hebben kunnen neerzetten als team. Ik heb zeker vertrouwen in wat wij zaterdag gaan laten zien tegen het Talentteam. Wij zijn de underdog in deze competitie, dus dat geeft ons de gelegenheid volledig vrijuit te spelen. Ik denk dat we met onze vechtlust en enthousiasme een heel eind kunnen komen!

En onze nieuwe trainer gaat ons zeker helpen in de missie die we hebben dit seizoen. Wat ik heel leuk vind aan de trainingen van Frank is dat hij coördinatie en balcontrole belangrijk vindt. Hij komt af en toe met iets meer uitdaging wat mij ’triggert’ het te gaan oefenen en uiteindelijk te gaan beheersen. Verder trainen we redelijk veel ‘game-like’ dingen, wat natuurlijk heel leuk is omdat alle aspecten van het volleybal daarin naar voren komen.

Ik heb een klein stukje van de voorbereiding gemist, omdat ik nog aan het trainen was voor het NK beachvolleybal. Na het NK ben ik gelijk de zaal in gegaan en ben ik aangehaakt bij het team. Vanwege de late start van de competitie was er gelukkig nog genoeg tijd voor een goede voorbereiding. Van de eerste divisie naar het hoogste niveau is best een grote stap dus ik zal enorm aan de bak moeten. Die uitdaging ga ik met volle overgave aan.

Qua persoonlijke ontwikkeling denk ik vooral dat ik me moet gaan ontwikkelen op het gebied van passen en verdedigen. Ik verwacht een super leerzaam seizoen”, aldus de 23-jarige Marly Bak.

Door: Rik Verkaik

Foto: johnspictures.nl

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Teamplayer Jamie Neijndorff op ambitieuze missie met teamgenoten Volendam

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam