Voetbalclubs in Amsterdam: welke opties heb je?
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Weten welke voetbalclubs in Amsterdam zitten? De stad zit helemaal vol met leuke voetbalverenigingen. Bij een club kun je natuurlijk lekker voetballen. Het is ook nog eens goed voor je social leven. Kom je net in Amsterdam wonen en ben je op zoek naar een voetbalclub? Neem dan eens een kijkje in ons overzicht met voetbalclubs in Amsterdam. In de lijst staan ook clubs die zich rondom de stad bevinden.

AC Amsterdam

AC Amsterdam is een voetbalclub die in 2016 is opgericht. De volledige naam luidt: ‘Atletico Club Amsterdam’. Wedstrijden van AC Amsterdam worden gespeeld op Sportpark De Eendracht.

Adres: Bok de korverweg 20 blok 4

AFC

Amsterdamsche Football Club (afgekort tot AFC) is een amateurvoetbalclub die opgericht in 1895. AFC speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Goed Genoeg.

Adres: De Boelelaan 50

AFC IJburg

De Amsterdamsche Football Club IJburg (AFC IJburg) is een amateurvoetbalclub die is ontstaan in 2008. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark IJburg in stadsdeel Oost.

Adres: Dick Hilleniuspad

AGB

vv AGB is een voetbalclub met als volledige naam: Amsterdam Gencler Birligi. De vereniging is in 1986 opgericht. De thuiswedstrijden worden op Sportpark Ookmeer in stadsdeel Nieuw-West gespeeld.

Adres: Abe Lenstralaan 6

Ajax

Ajax is een profclub maar heeft ook nog eens een amateurtak en een damesteam. Zij spelen thuiswedstrijden op Sportpark De Toekomst.

Adres: Sportpark De Toekomst 18

AMVJ

De voetbaltak van AMVJ speelt haar thuiswedstrijden op sportpark ’t Loopveld. Voetbal is niet de enige sport die je bij deze vereniging kunt beoefenen.

Adres: Aanloop 2

Ankaraspor

FC Ankaraspor is een voetbalvereniging van en voor iedereen van elke afkomst. De leden zijn voor een groot deel van Turkse afkomst. De teams van deze vereniging spelen haar wedstrijden op Sportpark Middenmeer.

Adres: Radioweg 92

ASV Arsenal

ASV Arsenal omschrijft zichzelf als een bloeiende, bijzondere en gezellige club. Alle mensen zijn hier welkom. Bij deze voetbalclub wordt er door de circa 50 jeugd- senioren- en veteranenteams getraind en op zaterdag en zondag een wedstrijd gevoetbald. ASV Arsenal ligt aan het IJsbaanpad in Amsterdam Zuid. Dit is dichtbij het befaamde Olympisch Stadion. Er wordt gevoetbald op twee kunstgrasvelden van Sportpark De Schinkel.

Adres: IJsbaanpad 50

ASV De Dijk

Amsterdamse Sport Vereniging De Dijk is een voetbalclub uit Amsterdam Noord. Voetbalclub ASV De Dijk is opgericht op 1 juni 1999 na een fusie tussen Rood-Wit A en ASV Schellingwoude. Deze Mokumse voetbalclub bevindt zich op Sportpark Schellingwoude.

Adres: Schellingwouderdijk 220

AVV Swift

De Amsterdamse Voetbalvereniging Swift is al meer dan een eeuw oud. Deze club ligt in Amsterdam Zuid echt midden in een woonwijk. Er zijn vele jeugd- en senioren teams bij Swift. Naast voetbal worden er ook geregeld andere leuke activiteiten georganiseerd. Er wordt gesport op het Sportpark Olympiaplein.

Adres: Olympiaplein 31

ASV Blauw-Wit

De Amsterdamse Sportvereniging Blauw-Wit is een beroemde amateurclub in Amsterdam. De voetbalactiviteiten van deze club vinden plaats op Sportpark Sloten.

Adres: Sloterweg 1043 H

DCG

De voetbalclub DCG richt zich zowel op prestatief als recreatief voetbal. De kantine en de velden van deze voetbalclub bevinden zich op Sportpark Ookmeer.

Adres: Herman Bonpad 7

De Meer

Sportvereniging De Meer is opgericht in 1918. Deze voetbalvereniging is gelegen in de Amsterdamse wijk Oost/Watergraafsmeer. De velden en accommodatie van s.v. De Meer bevinden zich op Sportpark Drieburg. Er wordt op zaterdag en zondag gespeeld. Op dit moment heeft de club 25 jeugdteams, 22 senioren teams, waarvan 4 damesteams. Alle leeftijdsgroepen kunnen hier komen voetballen.

Adres: Drie Burgpad 9

De Meteoor

SV De Meteoor bestaat bijna 100 jaar! De sportvereniging speelt op Sportpark Tuindorp Oostzaan in de gelijknamige wijk.

Adres: Perenpad 3-5

De Volewijckers

De Volewijckers is een roemruchte voetbalclub uit Amsterdam-Noord. Samen met grootheden uit het verleden, zoals Co Adriaanse en Andries Jonker, heeft de club een mooie wederopstanding in gang gezet. We zijn benieuwd hoe dit zich de komende jaren zal ontwikkelen.

Adres: Baron de Coubertinlaan 6

DEVO’58

Dit is een kleine maar gezellige voetbalclub in Amsterdam. Er zijn geen jeugdteams, ze spelen op echt gras, hebben nieuwe kleedkamers en je kan er gratis parkeren. Sfeer, gezelligheid en sportiviteit staan bij DEVO ’58 hoog in het vaandel! De club is gehuisvest op Sportpark Ookmeer.

Adres: Herman Bonpad 4

DRC

Durgerdammer Racing Club, oftewel sv DRC is een club uit Durgerdam en is opgericht in 1931. Bij deze vereniging is het motto: “Voetbal zoals het vroeger was”. Het sportpark ligt op vijf minuten van de Amsterdamse ring A10.

Adres: Durgerdammerdijk 76

DVVA

Door Vriendschap Verenigd Amsterdam, oftewel DVVA, is een amateurvoetbalclub die is opgericht in 1931. DVVA heeft geen jeugdteams, wel heren-, dames- en zaalteams. DVVA speelt op sportpark Drieburg in Amsterdam-Oost.

Adres: Drie Burgpad 5

DWS

DWS is een roemruchte voetbalclub in Amsterdam. Deze voetbalclub is convenantpartner van Almere City FC. De wedstrijden van deze Mokumse club worden afgewerkt op Sportpark Spieringhorn.

Adres: Sportpark Spieringhorn 1

Eendracht’82

SC Eendracht ’82 is een amateurvoetbalclub die is opgericht in 1982. De club speelt op Sportpark De Eendracht in stadsdeel Nieuw-West. Deze sportclub is ontstaan uit een fusie van de clubs DVOS (Door Vriendschap Opgericht Staatsliedenkwartier), JHK (Jan Hanzenkwartier) en ASV Geuzenveld.

Adres: Bok de Korverweg 12

Geinburgia

s.v. Geinburgia is een club in Driemond (gemeente Amsterdam). De voetbalvereniging is opgericht in 1950. De club speelt op Sportpark Bob de Vries. Er zijn senioren- en jeugdteams.

Adres: Stammerlandweg 10

Germaan/De Eland

ASV Germaan/De Eland is ontstaan uit een fusie tussen de clubs ASV de Germaan en SC de Eland in 2015. De thuiswedstrijden van deze club vinden plaats op Sportpark de Eendracht.

Adres: Bok de Korverweg 8

GeuzenMiddenmeer

GeuzenMiddenmeer is een gezellige voetbalclub uit Amsterdam Oost. Er spelen hier senioren, junioren, pupillen. De club heeft ook enkele zaalvoetbalteams. De veldwedstrijden worden afgewerkt op Sportpark Voorland, waar ook de kantine zich bevindt.

Adres: Voorlandpad 15

HBOK

HBOK is een voetbalvereniging in Zunderdorp. Het dorp ligt in Landelijk Noord in Amsterdam.

Adres: Termietergouw 8 CLUB

DTA Fortius

Deze Amsterdamse vereniging is ontstaan in 1993. De club komt voort uit een fusie tussen twee verenigingen, Madjoe en D.J.K. Dit is een multiculturele club met spelers van allerlei diverse nationaliteiten. Ze hebben jeugd- en seniorenteams.

Adres: Radioweg 77

JOS/Watergraafsmeer

Deze club staat vooral bekend om het zondag eerste  elftal dat jaren meedoet in de top van het amateurvoetbal. Maar er wordt ook gespeeld op zondag. Hier voetballen jeugd en seniorenteams.

Adres: Drie Burgpad 3

Kadoelen

Deze gezellige voetbalclub ligt in Amsterdam Noord. Bij deze clubs voetballen senioren, veteranen en junioren. De kantine en velden liggen op Sportpark Kadoelen.

Adres: Vikingpad 44

Nieuw Sloten

Deze club heeft diverse jeugd-, senioren- en zaalteams. De accommodatie en de velden zijn gelegen op Sportpark Sloten.

Adres: Sloterweg 1043 H

Nieuw West United

sv Nieuw West United is een voetbalclub in Amsterdam. De trainingen en wedstrijden vinden plaats op Sportpark de Eendracht.

Adres: Bok de Korverweg 14

Wartburgia

Wartburgia speelt haar thuiswedstrijd op sportpark Drieburg in Amsterdam-Oost. Dit echt  een sociale vereniging. Met het eerste damesteam wordt echter prestatievoetbal gespeeld. Er voetballen geen jeugdteams bij deze club.

Drie Burgpad 3

WV-HEDW

WV-HEDW is een grote amateurclub met ongeveer 2000 leden. In totaal zijn er meer dan 100 veldteams en een aantal zaalteams.

Radioweg 86

Zeeburgia

Zeeburgia is een roemruchte amateurvoetbalclub uit Amsterdam Oost. Bij deze grote vereniging speelden spelers die later zijn doorgestroomd naar vele BVO’S.

Kruislaan 244

Z.S.G.O.W.M.S.

Z.S.G.O.W.M.S. is een van de vele voetbalclubs in Amsterdam. Deze club is ontstaan uit een fusie tussen ZSGO en WMS. De voetbalclub heeft zaterdag- en zondagteams. De kantine en velden bevinden zich op Sportpark Ookmeer. Dit is in Amsterdam Nieuw-West.

Han Hollanderlaan 3

Zuidoost United

Zuidoost United is een club in Amsterdam Zuidoost. Deze club bevindt zich in het Nelson Mandelaprk.

Adres: Karspeldreef 505

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

20 REACTIES