Zelfs de Ajax club watcher was sprakeloos
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zelfs de Ajax club watcher was sprakeloos

Hij was er stil van, sprakeloos, had zelfs even helemaal geen woorden… Waar je er tijdens een gesprek over voetbal, met onze voetballiefhebber uit Betondorp, bijna niet tussen komt, was hij op dinsdagavond 5 maart 2019, met stomheid geslagen. ‘1-4 en dat in Madrid, ongelofelijk’, zijn de eerste woorden na de stilte van ‘onze’ Ajax volger.

Ramon Ensing, zelf ooit een genadeloze voetballer, die door een turbulente kroegperiode, niet het allerhoogste niveau wist te halen, was vol lof over de verrichtingen van Ajax én trainer Erik ten Hag, en dat terwijl hij eerder in het seizoen kritisch is geweest over de hoofdcoach van de ploeg uit Amsterdam.

“Ajax speelde fantastisch in de eerste wedstrijd die werd verloren door de VAR. En normaal gesproken zou het een onmogelijke klus zijn om na een wedstrijd in Bernabeu alsnog met de overwinning naar huis te gaan.

Want vergis je niet, zegt hij al wijzend met zijn vingertje, ‘De afgelopen 5 jaar hebben ze 4 keer de cup met de grote oren meegenomen naar Madrid. En het leek er in het begin niet op hoor de eerste 15 minuten. Zag je die poeier op de lat? Toen kwamen we goed weg. Verdomme nou.”

Ensing vervolgt: “Die fase was het overleven. Daarna kwam Ajax in het spel. Madrid was wel gevaarlijk met Modric naar voren maar door het ontbreken van Ramos was het achterin een gatenkaas. Wat een oelewapper zeg die Ramos die zal zich nog wel achter z’n oren krabben na die gele kaart in Amsterdam.”

Buiten dat gegeven om was Ajax fantastisch om naar te kijken. Felheid en scherpte in de ploeg was fenomenaal om naar te kijken. Het werd nog mooier door het zingende Ajax-publiek in Bernabeu. Die supporters hebben ook de dag van hun leven gehad zeg.

En wat een zegen dat Tadic bij ons speelt. Een geniale speler met geniale steekballen en acties. Van de Premier League kiezen voor Ajax. Dat is een keuze die je met je hart maakt.
Ziyech en Frenkie de Jong, en die vrije Trap van Schöne zeg, tjonge, jonge, jonge. Maar, ik heb van zoveel momenten genoten.”

Zo pissig als hij was, net als andere Ajax supporters, tijdens de arbitrale dwalingen tijdens de thuiswedstrijd van de godenzonen tegen Madrid, rept de recalcitrante Betondorper dit keer met geen woord over de arbiters.

Er is niks zo opportunistisch als de voetbalwereld, zullen we maar zeggen.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Real Madrid Ajax: wat schreven de kranten

Lees ook: Blog – Ajax in de Champions League 

Lees ook: Het stoom kwam uit mijn oren