Wesley Sneijder benoemd tot Nederlandse ambassadeur UEFA EURO 2020
Wesley Sneijder.

Wesley Sneijder benoemd tot Nederlandse ambassadeur UEFA EURO 2020

Amsterdam, 29 januari 2019 – Wesley Sneijder is benoemd tot ambassadeur UEFA EURO 2020 in Nederland, dat in de zomer van 2020 gedeeltelijk in Amsterdam plaatsvindt. Sneijder gaat zich actief bezighouden met de promotie van het toernooi. EURO 2020 vindt plaats in maar liefst 12 Europese landen. In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam worden in juni 2020 de drie groepswedstrijden van Poule C en een achtste finale gespeeld. Over precies 500 dagen gaat het evenement van start.

Voor Gijs de Jong, toernooidirecteur van speelstad Amsterdam bij EURO 2020, was de keuze voor Wesley Sneijder meer dan logisch. ‘Voor ons was er op voorhand geen betere ambassadeur te bedenken dan Wesley. Niet alleen omdat hij recordinternational is van het Nederlands Elftal, maar vooral omdat hij voetbal ademt, leeft en droomt. Als internationale topspeler leeft hij mee met de amateurs en professionals en met alles daar tussenin. Wesley Sneijder is voetbal.’

Ook topspeler Wesley Sneijder is enthousiast over zijn benoeming: ‘Natuurlijk ben ik enorm trots om ambassadeur te zijn voor Nederland tijdens UEFA EURO 2020. Ik vind het ontzettend leuk om nu eens vanuit een andere positie betrokken te zijn bij zo’n belangrijk voetbalevenement, dat ook nog gedeeltelijk in mijn thuisland plaatsvindt. Om in Amsterdam de Europese top te mogen verwelkomen is uiteraard geweldig. Ik kijk er dan ook naar uit om het evenement op meerdere vlakken te supporten.’

“EURO 2020 wordt een feest voor iedereen. Wij zijn dan ook erg blij met Wesley Sneijder als ambassadeur. Een grote naam met een indrukwekkende carrière en bovendien een inspiratie voor al die jongens en meiden die dromen van een profcarrière”, zegt de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (sport). “Voetbal is één van de populairste sporten in Amsterdam. Iedere week staan duizenden Amsterdammers op het veld. En ook de wedstrijden van Oranje worden vanuit huis of het stadion met veel interesse gevolgd. Geweldig dus, dat dit evenement in 2020 naar Amsterdam komt.”

Vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA heeft de organisatie gekozen voor een bijzonder EK: een evenement dat in maar liefst twaalf verschillende landen wordt gehouden. De speelsteden van EURO 2020 zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg. De openingswedstrijd wordt op 12 juni in Rome gespeeld en de halve finales op 7 en 8 juli in Londen, net als de finale op 12 juli.

UEFA EURO 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door KNVB, Gemeente Amsterdam, Schiphol Airport en de Johan Cruijff ArenA.

VTA Sport