Weer geen uitsupporters tijdens klassieker Ajax tegen Feyenoord
Foto: Rob van Vliet

Weer geen uitsupporters aanwezig tijdens klassieker Ajax tegen Feyenoord

De klassieker zal het aankomende zondag vanaf half drie weer moeten stellen zonder supporters van de bezoekende partij. Die maatregel is al van kracht vanaf 2009. De Amsterdamse club besloot die periode te verlengen toen er drie jaar geleden ongeregeldheden uitbraken tijdens de verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle.

Beide clubs hebben onlangs de intentie uitgesproken om vanaf volgend seizoen weer supporters mee te nemen als ze elkaar zullen treffen. Dat heeft Rutger Arisz, operationeel directeur van de Amsterdamse club, eerder dit jaar tijdens een samenzijn met fans van zijn vereniging laten weten. Uiteindelijk zijn het de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam die goedkeuring moeten geven.

Zaterdag om 10.30 uur vindt de laatste training voor het topduel plaats op Sportpark De Toekomst. Ajax-aanhangers zijn welkom bij deel één van de training, dat tot ongeveer 11.15 uur zal duren. Daarna zal het team op een ander veld achter gesloten deuren verder trainen. Ajax O17 trapt om 12.15 uur af tegen Sparta. Daar zijn de Ajax fans van harte welkom.

Feyenoord traint achter gesloten deuren

Rotterdamse supporters kunnen hun club dit keer niet massaal steunen tijdens de laatste training voor de wedstrijd tegen Ajax. De laatste twee trainingen voor de wedstrijd tegen Ajax zijn besloten. Op trainingskamp in Marbella waren ook alle trainingen op één na besloten. Dat is trainer Giovanni van Bronckhorst ogenschijnlijk goed bevallen.

Willem van Hanegem

Deze week werd bekend dat Feyenoord icoon Willem van Hanegem prostaatkanker heeft en vanaf volgende week begint aan een heftige serie van 35 bestralingen in een periode van 7 weken. Zowel Feyenoord alsmede Ajax hebben de 73-jarige voetballer alle sterkte toegewenst de aankomende periode. Ajax via Twitter en de Rotterdammers via de eigen website.

Willem ‘de Kromme’ van Hanegem speelde in totaal achttien seizoenen betaald voetbal. Het grootste succes haalde hij in 1970, toen hij de Europacup I won. Met Feyenoord werd hij driemaal kampioen van Nederland, won hij de Wereldbeker en de UEFA cup. Met Oranje veroverde hij een tweede plaats op het WK van 1974.

Als assistent trainer won hij onder meer twee keer het landskampioenschap van Nederland en een aantal keer de KNVB beker.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Ajax is Feyenoord de baas in de klassieker

Informatie laatste training voor Ajax Feyenoord

Top-5 kroegen voor Ajax tegen Feyenoord

Ajax legt druk bij Feyenoord na benauwde zege in Arnhem