Spanning in Eredivisie terug na zege Ajax op PSV
Ajax - PSV foto Rob van Vliet

Spanning in Eredivisie terug na zege Ajax op PSV

Ajax heeft zondag in de eigen Johan Cruijff ArenA de titelstrijd weer helemaal open gegooid. De ploeg van Erik ten Hag versloeg het team van Mark van Bommel met 3-1. Door de zege is de achterstand op de koploper geslonken tot twee punten. De Amsterdammers kunnen woensdag zelfs aan kop komen als er een goed resultaat wordt gehaald in Emmen, tegen de plaatselijke FC.

De spanning was voelbaar vanaf de tribune

Terwijl de spanning vanaf de tribune voelbaar was had de eerste helft qua amusementswaarde geen hoog gehalte. Ajax, dat speelde in de ‘Tadic variant’, domineerde het spel, en PSV liet zich zoals verwacht terugzakken. In de 21e minuut kwam Ajax op voorsprong door een eigen doelpunt van PSV-speler Schwaab. De ‘Eindhovenaar’ liep een strakke voorzet van Ziyech prompt achter zijn eigen doelman binnen.

Na de theepauze zochten de PSV’ers meer de aanval. Dit spel resulteerde bijna in de gelijkmaker. Ajax-keeper Onana voorkwam met een knappe redding dat Lozana voor de Eindhovenaren wist te scoren.

Mazraoui met rood naar de kleedkamer

Na 57 minuten spelen leek er een ommekeer in de wedstrijd te zijn. Arbiter Bjorn Kuipers stuurde Mazraoui op basis van een VAR moment met een rode kaart richting de kleedruimte. De Ajax-speler ging er onbesuisd in en dat was voor de scheidsrechter klaarblijkelijk reden de eerder vergeven gele kaart in te ruilen voor een rode prent.

De vrije trap die daarop volgde werd door PSV aanvaller De Jong onberispelijk binnen gekopt. Onana leek een inschattingsfout te maken doordat hij wel erg ver uit zijn goal was maar uiteindelijk niet de bal kon weg stompen.

Ajax penalty door VAR moment

In de daarop volgende fase van de wedstrijd leek PSV de betere papieren te hebben om er met de zege vandoor te gaan. Desondanks was het toch Ajax dat voor de tweede keer mocht gaan juichen. Een discutabel ogend moment met Neres, werd na het bekijken van de VAR beelden door Kuipers afgedaan als een overtreding door een PSV-speler met als resultaat een strafschop. Dit buitenkansje werd door Tadic zonder aarzeling afgestraft.

Neres maakte in de 96e minuut de allesbeslissende treffer. Deze goal kwam tot stand door een hard schot die voorbij doelman Zoet in het net belandde.

FC Emmen en Willem II

Ajax speelt, met nog zeven competitieduels voor de boeg, woensdag 3 april tegen FC Emmen. Zaterdag 6 april reist de Amsterdamse ploeg af naar Tilburg voor de ontmoeting met Willem II.

Ajax – Juventus

Woensdag 10 april staat de eerste kwarfinale kraker tegen Juventus op het programma. Dat duel wordt gespeeld in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. De return wordt op dinsdag 16 april 2019 in Turijn afgewerkt. De kaartverkoop voor het duel tussen Juventus en Ajax in Italië is dit weekend van start gegaan.

VTA Sport