Puntverlies voor Ajax in spektakelstuk tegen FC Twente
Ajax supporters. Foto Rob van Vliet

Puntverlies voor Ajax in spektakelstuk tegen FC Twente

In een boeiend spektakelstuk heeft Ajax zaterdagavond de punten gedeeld met opponent FC Twente. In Enschede speelde de Amsterdamse ploeg van trainer/coach Marcel Keizer met 3-3 gelijk.

Vrije trappen specialist

In een wedstrijd waarin Twente sterk uit de startblokken kwam en Ajax slapjes begon, kreeg Twente-middenvelder Michael Liendl direct een enorme kans om de Tukkers op voorsprong te zetten maar hij schoot van dichtbij naast. Ook Ajacied David Neres miste een zeer goede mogelijkheid. Lasse Schöne toonde zijn klasse aan het Twente en Ajax publiek door twee keer trefzeker te zijn uit een vrije schop. Vlak voor het einde van de eerste helft had Ajax een rode kaart kunnen krijgen toen de Amsterdamse aanvoerder Joël Veltman een bal met zijn hand van de doellijn hield. Maar arbiter Dennis Higler zag het niet en kregen de tukkers dus ook geen penalty.

Twentse veerkracht

Thesker scoorde met een kopbal iets na rust en in de 63e minuut maakte de Tukker met een schitterende volley het tweede Twentse doelpunt. Kluivert dacht in de 79e minuut de winnende te maken met een rommelgoal, maar FC Twente toonde voor de tweede keer in de wedstrijd tijdens een rumoerig slotstuk veerkracht en zag Boere koppend voor de 3-3 eindstand aantekenen.

Verbeek opgewonden

De puntendeling betekende voor FC Twente trainer Gert Jan Verbeek het eerste punt als trainer/coach van FC Twente. Hij deelde na de wedstrijd tegenover de camera van de NOS zijn visie op de wedstrijd. “Ik ben nog steeds lichtelijk opgewonden van wat ik allemaal gezien heb vandaag. Het levert ons in ieder geval een punt op en ik denk dat we dat ook dik verdiend hebben door de wijze waarop we Ajax bestreden hebben. We zijn toch twee keer na een achterstand terug gekomen in de wedstrijd. Een heel groot compliment naar mijn spelers toe dat ze dat fantastisch hebben gedaan. Niet heel veel verschil. We zijn natuurlijk minder. Gecompenseerd met veel strijd en veel beleving”, waren onder meer enkele uitspraken van trainer Verbeek voor de camera van de NOS.

Marcel Keizer

Ook Keizer deed zijn zegje over het puntverlies tegenover de camera van de NOS. “Het is moeilijk aan te geven. We willen blijven voetballen. Dan moet je wel de bal in de ploeg weten te houden”, was onder meer de reactie van Keizer na de wedstrijd bij de NOS onder andere zijn licht schijnen op het Eredivisieduel.

7 punten

De Amsterdammers staan mede door de puntendeling in Enschede nu 7 punten achter op koploper PSV. Daarbij moet worden gezegd dat de Eindhovense ploeg ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

vrijetijdamsterdam.nl