Nipte zege Ajax tegen Heracles Almelo
Ajax tegen Heracles. Foto: Rob van Vliet

Nipte zege Ajax tegen Heracles Almelo

Ajax heeft zondagmiddag ondanks een enorm aantal mogelijkheden een nipte zege geboekt tegen tegenstander Heracles uit Almelo. De ploeg van trainer Erik ten Hag versloeg het team uit de provincie Overijssel met 1-0. Het team uit Amsterdam hield mede door de zege al 5 wedstrijden op rij de 0.

In de eerste helft waarin Ajax startte tegen Heracles met oud Ajax-speler Duarte in het basisteam en Max Wöber speelde in plaats van de geschorste Joël Veltman werden er door beide teams geen doelpunten gemaakt.

Lasse Schöne was wel dichtbij maar zag zijn afstandsschot niet achter de Heracles doelman belanden. Van de Beek raakte een keer de paal.

Nipte zege Ajax tegen Heracles Almelo
Ajax tegen Heracles. Foto: Rob van Vliet

Ook na de theepauze waren er voldoende kansen voor Ajax

Ook na de theepauze waren er voldoende pogingen voor Ajax om op voorsprong te komen. Nadat Ziyech had over geschoten en Van de Beek zijn bal zag geblokt zorgde Neres in de 63e minuut voor de openingstreffer. Saillant detail: de goal had eigenlijk afgekeurd moeten worden omdat Neres buitenspel stond op de aangegeven bal van Ziyech.

Daarna volgden nog meer kansen waaronder ééntje voor Klaas-Jan Huntelaar. Geen van deze kansen werden uiteindelijk omgezet in een doelpunt. Aankomende zondag is het PSV tegen Ajax. De Eindhovenaren zijn kampioen als ze winnen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Ajax ontsnapt ternauwernood bij FC Groningen